window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Elevii romani participanti la a VIII-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte pentru juniori, desfasurata in perioada 1-11 decembrie 2011, in Africa de Sud (Durban), au obtinut sase medalii: doua de argint si patru de bronz. Practic, toti cei sase componenti ai lotului au reusit performanta de a intra in posesia unei distinctii, palmaresul din acest an fiind superior celui precedent, cand toate cele sase medalii au fost de bronz.
Cei doi olimpici medaliati cu argint sunt Dumitru Calugaru (clasa a VIII-a/Scoala Generala „Constantin Savoiu” din Targu Jiu) si Ioan Ignat (clasa a VIII-a/Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta). Medaliile de bronz au fost cucerite de Lucica Stefania Moroianu (clasa a IX-a/Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta), Camelia Diaconu (clasa a VIII-a/Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi), Elena Oana Baran (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), respectiv Daniel Adrian Aleca (clasa a VIII-a/ Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta).
Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori este un concurs de tip integrativ in care elevii sustin trei probe (doua teoretice individuale si una practica pe echipe formate din 3 membri) la trei discipline (chimie, biologie si fizica).
La editia din acest an au fost prezenti 252 de elevi din 40 de tari.

BIROUL DE PRESA

Go to Top