window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');
  • Advertising4U.RO-advertising.and.media.solutions-Comunicate.de.presa.Info.Evenimente.Media.NEWS

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ din București (U.N.A.T.C.) a inițiat, cu sprijinul Ministerului Educației, un proiect ce își propune intensificarea rolului jucat de școala de teatru și film în societatea contemporană.

Un prim pas va avea loc vineri, 22 martie a.c. ora 20.00, la Palatul Naţional al Copiilor, B-dul Tineretului nr.8-10, sector 4, București, prin inaugurarea a două noi spații de spectacol în care studenții UNATC își vor prezenta spectacolele la care publicul larg va avea acces gratuit.

Spectatorii vor avea, astfel, ocazia de a cunoaște încă de la debut, printre tinerii absolvenți ai UNATC de azi, personalităţile teatrului şi filmeului de mâine.

Inaugurarea se va face cu spectacolul Elixirul – un exerciţiu de Commedia dell’Arte coordonat de prof.univ.dr. Mihai Gruia Sandu şi drd. Ştefan Lupu. Spectacolul, în care buna dispoziţie şi umorul de calitate se împletesc cu prospeţimea şi energia tinerilor actori, va fi interpretat de studenții anului II Master – Arta actorului, clasa prof.univ.dr. Gelu Colceag.

Cele două săli de teatru vor purta numele a doi artiști a căror carieră pedagogică a fost încununată prin șlefuirea unor talente ce au făcut și fac să se vorbească la superlativ oriunde în lume despre creatorii români de teatru și film: Ion Cojar şi Octavian Cotescu.

Prin cartea sa „O poetică a artei actorului“ Ion Cojar este și azi o prezență permanentă la fiecare curs din UNATC. În același timp în memoria fiecărui român persistă amintirea personajelor interpretate pe scenă și pe ecran de Valeria Seciu, Mariana Mihuţ, Maria Ploae, Horaţiu Mălăele, Dan Condurache şi mulţi alţii – studenții lui Octavian Cotescu, la rândul său un actor emblematic.

Respectul față de valorile majore ale culturii noastre și formarea viitoarelor generații de creatori – aceasta este misiunea asumată de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“. De aceea, la evenimentul de vineri, 22 martie, ora 20, rectorul Adrian Titieni îi va avea alături, în calitate de invitați speciali și amfitrioni, pe Victor Rebengiuc (Doctor Honoris Causa și primul rector al UNATC după 1989) şi Cosmina Stratan, câştigătoare a premiului pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de Cannes pentru rolul din fimul După dealuri (regia Cristian Mungiu), încă studentă.

La eveniment vor fi prezenți membrii boardului UNATC, reprezentanți ai autorităților locale și centrale, actori, studenți ai UNATC, reprezentanți ai mediului economic și de afaceri.

Vă aşteptăm alături de noi vineri, 22 martie, începând cu orele 20.00, la sala „Ion Cojar“ din cadrul Palatul Naţional al Copiilor (Bulevardul Tineretului nr. 8-10).

Pentru relații suplimentare vă rugăm contactați:

Adriana Tran

0740 20 20 64

Carla Maria Teaha

0726 77 06 06

Go to Top