Doua recorduri mondiale in doua luni! Dor Geta Popescu, cea mai tanara alpinista pe Aconcagua

Doua recorduri mondiale in doua luni! Dor Geta Popescu, cea mai tanara alpinista pe Aconcagua

PENITENTES, ARGENTINA, 8 FEBRUARIE 2016: Dor Geta Popescu in varsta de 12 ani si 8 luni a atins sambata, 6 februarie 2016, varful Aconcagua, devenit cea mai tanara alpinista din lume care ajunge pe acest varf, stabilind un nou Record Mondial de varsta pentru Aconcagua. Geta reuseste astfel doua recorduri mondiale in mai putin de doua luni! In 8 decembrie 2015, Dor Geta Popescu a escaladat cel mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado de 6893 de metri.

Avand o altitudine de 6960 de metri, Aconcagua este cel mai inalt varf din afara Asiei, cel mai inalt varf din emisfera sudica si cel mai inalt varf din America de Sud.

„Un munte excelent, o ascensiune perfecta: ritm, efort, reusita! In ziua de varf, cum ma asteptam, un parcurs lung, cu vant, tremperatura scazuta si o parte solicitanta pe final. M-am miscat bine si desi eram, evident, cea mai tanara din grup, ritmul pe care mi l-am impus a fost mai bun decat al multor parteneri de ascensiune. Am ajuns pe varf, Record Mondial de varsta! Sub mine o mare de varfuri, munti pana la orizont! Imi trece prin cap ca recordul pe ruta Ghetarului Polonez este inca, din 2009, al lui Coco! Singurul lucru pe care pot sa-l gandesc este, simplu si firesc:”Ce frumoasa-i viata!” – a spus Dor Geta Popescu.

Ca membra a Altitude Expeditions Team si sportiva a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, Dor Geta Popescu a obtinut primul rezultat de exceptie al anului competitional 2016. Obiectivele ei sportive in cadrul sectiei de performanta a Clubului Sportiv Montan Altitudine, cuprind ascensiuni pe cele mai inalte varfuri si pe cei mai inalti vulcani din America de Nord, Australia si Oceania, expeditii in care vizeaza trei noi Recorduri Mondiale de varsta in alpinismul de altitudine.

Pregatirea performantelor se face in salile de escalada si in cadrul ascensiunilor de vara si de iarna ale Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor, antrenamente coordonate de Federatia Romana de Alpinism si Escalada.

Expeditiile de record ale Getei sunt, fara indoiala, un “Produs in Romania”, organizate de Altitude Expeditions Team si sponsorizate de brandurile romanesti Strindberg.ro – professional sportswear, S-KARP Romania – allterrain footwear, Redis Nutritie, Celadrin.ro – preparat 100% natural, F64, Euro Educational – EDU – your event – our multimedia solutions si Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor.

Vineri 12 februarie a.c., la ora 15.35, cu Flight KL 2701 – operated by TAROM Romanian de la Amsterdam, Dor Geta Popescu, detinatoarea Recordului Mondial de varsta pe cel mai inalt varf din afara Asiei, va reveni in tara.

Comenteaza