ARTmania 2017

Vineri, 28 iulie 2017, începând cu ora 18:00, se deschid porțile celei de-a 12-a ediții ARTmania Festival, la care iubitorii de muzică și de artă se vor bucura de două zile de concerte, expoziții, evenimente culturale și de activări creative.    

 La ARTmania Festival 2017, fanii îi vor putea asculta în Piața Mare din vechea cetate a Sibiului pe unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului: Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project, Walkways sau Coma.

Programul complet al concertelor din cele două zile de festival este disponibil aici: https://artmaniafestival.ro/program/

Expoziții de artă și vizite la muzee. Pentru ca expriența culturală să fie completă, între concerte, persoanele cu brățară de festival vor putea vizita gratuit numeroase expoziții special pregătite cu ocazia ARTmania și vor avea acces în cele patru spații expoziționale ale Complexului Național Muzeal ASTRA

Proiecții de filme. De asemenea, cinefilii vor putea viziona gratuit filme premiate internațional, aduse de Transilvania Film. Acestea vor fi proiectate în fiecare zi de festival, în Librăria Habitus din Piața Mică, unde ARTmaniacii amatori de lectură vor avea parte și de reduceri de 10% la cărți SF sau fantasy.

Reguli generale de acces la ARTmania Festival 2017 pentru publicul larg 

 Acces

Accesul publicului în perimetrul festivalului va fi posibil, pe 28 și 29 iulie 2017, în intervalul orar 18:00 – 00:00. Maratonul concertelor din Piața Mare va începe în fiecare zi de la ora 19:00.

Pentru a intra în spațiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie să prezinte în momentul accesului pe porțile festivalului un bilet, un abonament sau o invitație valabilă ce poate fi folosită de o singură persoană, o singură dată.

Acestea vor fi preschimbate în brățară de acces în momentul intrării în zona de festival și permit intrarea doar în zona de concerte şi la evenimentele conexe ARTmania Festival.

Biletele/ abonamentele/ invitațiile se pot preschimba în brățări și la centrul de informare a festivalului, ce va fi deschis pe toată durata evenimentului. Info Point-ul ARTmania Festival, va fi amplasat vis-a-vis de Muzeul Național Brukenthal, Piața Mare, Sibiu și va funcționa în fiecare zi de festival, între orele 12:00 – 00:00 (27-29 iulie 2017).

Purtarea brățării este obligatorie pe toată durata festivalului, iar aceasta va fi verificată, atât la intrarea în festival, cât și în interiorul acestuia. Ruperea, deteriorarea sau pierderea brățării anulează dreptul de participare și accesul posesorului în festival. Pentru a reintra va fi nevoie de achiziționarea unui nou bilet și preschimbarea acestuia într-o nouă brățară. Brățările nu sunt transmisibile către o altă persoană și permit accesul doar în zonele marcate corespunzător.

Participanții la ARTmania Festival sunt obligați să se supună controlului corporal sumar și să permită controlul bagajelor. Participanții trebuie să dețină asupra lor un act de identitate valid pentru a face dovada vârstei legale. 

Este interzis accesul cu bagaje de mari dimensiuni, ghiozdane sau rucsaci voluminoși, aceștia putând fi lăsați la punctul de obiecte interzise din festival. Dimensiunile acceptate pentru bagaje sunt 55 x 40 x 20 cm (dimensiunile acceptate și de companiile aeriene pentru bagaje de mână).

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor violente, aflate într-o stare avansată de ebrietate sau a participanților sub 16 ani neînsoțiți de un adult. De asemenea, organizatorii îşi rezervă dreptul de a nu permite accesul în festival celor care refuză controlul de securitate sau persoanelor care sunt suspecte de punerea în pericol a celorlalți participanți sau a bunei desfășurări a festivalului.

Accesul tinerilor participanți cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani se realizează în baza unui bilet valid și este permis doar dacă sunt însoțiți de o persoană adultă cu un bilet valid.

Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit dacă sunt însoțiți de un adult cu un bilet valid și cu o copie a unui act doveditor a vârstei copilului. Părinții sau însoțitorii sunt responsabili pentru siguranța copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandată purtarea căștilor de protecție sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.

Organizatorii nu încurajează prezența copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care este interzis accesul cu cărucioare pentru copii. Excepție fac doar cărucioarele pentru persoane cu dizabilități.

Doar persoanele de peste 18 ani au dreptul să achiziţioneze alcool sau ţigări, de aceea este obligatoriu ca participanții să prezinte, la cerere, un act de identitate valid.

 Este interzis accesul cu orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, orice fel de recipiente de sticlă (inclusiv sticle de parfum sau de cremă) sau metal, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoapărare), bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de băutură, scaune, normale sau pliabile, banner-e susținute de bețe, lasere, lampioane chinezești, cărucioare, skateboard-uri, trotinete, biciclete, motociclete etc., umbrele/ umbrele pliabile (recomandăm utilizarea pelerinelor de ploaie) și orice fel de substanțe interzise prin lege. Accesul cu medicamente este permis doar în baza reţetei medicale aferente.

De asemenea, este interzis accesul cu alte materiale care pot fi considerate periculoase pentru buna desfășurare a evenimentului  sau care pot pune în pericol buna stare a participanților.

Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul festivalului.

Vești bune pentru pasionații de fotografie. Este permis accesul cu aparate de fotografiat de orice fel, inclusiv DSLR profesional. Va rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, blitz-uri detașabile, aparate de filmat și alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare în incinta festivalului sau lăsarea lor în grija altor persoane rămâne în răspunderea exclusivă a proprietarului.

Fotografierea este permisă numai fără blitz şi fără a deranja bunul mers al evenimentului sau spectatorii prezenţi la festival.

Este interzis accesul cu mâncare și băutură în zona de festival. ARTmania Festival va pune la dispoziția participanților o zonă de food special amenajată, care va funcționa pe întreaga durată a evenimentului. Astfel, cei sosiți în Piața Mare din Sibiu se vor putea bucura de un spațiu dedicat preparatelor culinare și băuturilor, disponibile pentru toate gusturile și vârstele.

 Plata cu FestiPay

La ARTmania Festival 2017, achiziţionarea de mâncare şi băutură în interiorul festivalului se va face prin sistemul FestiPay. Cardurile Festipay sunt vouchere de cumpărături electronice, parte a unui sistem de plată confortabil, cashless.

Cu acestea participanții la festival vor putea plăti rapid și ușor băuturile și alimentele luate din perimetrul festivalului, în limita sumei disponibile pe card. Cardurile Festipay nu vor fi valabile la punctele de merchandise al festivalului, aici plata efectuându-se numai în numerar.

 Cum se foloseşte cardul. Cardul Festipay asigură o modalitate de plată fără numerar, rapidă şi simplă. Atunci când se dorește realizarea unei plăţi, utilizatorul trebuie doar să atingă terminalul de citire cu cardul său.

Suma maximă care va putea fi încărcată pe card va fi de 1.000 de lei. Soldul cardului poate fi încărcat numai în Lei.

Înregistrarea cardului Festipay. Cardul FestiPay este o modalitate sigură, pentru că orice posesor își poate dezactiva cardul dacă acesta este pierdut, iar soldul existent poate fi transferat pe un card nou. Pentru a putea face aceste lucruri, utilizatorul trebuie să își înregistreze cardul în prealabil. Soldul vechiului card va putea fi transferat pe noul card, dacă vechiul card a fost înregistrat și a fost anulat anterior. Transferul soldului se efectuează la punctul (punctele) de asistență tehnică („Credit Point” din perimetrul festivalului). În momentul transferului soldului, persoana care solicită transferul trebuie să se identifice cu un act de identitate (carte de identitate, pașaport) și acceptă că datele sale personale vor fi înregistrate (nume, adresă, num[rul cărții de identitate sau pașaport numărul …, număr de telefon).

Cardurile Festipay pot fi înregistrate prin intermediul aplicației pentru mobil Festipay, pentru Android și iOS. Aplicația poate fi descărcată din Google Play Store sau din App Store.

Ridicare Carduri FestiPay, modalități de încărcare și de recuperare sold.

Preluare și încărcare. Cardurile Festipay vor fi preluate gratuit și încărcate la punctele de încărcare semnalizate în acest sens (punctele “Credit Point” din perimetrul festivalului). Acestea vor funcționa în următorul interval orar:

  • Joi (27.07.2017): 12:00 – 00:00
  • Vineri (28.07.2017): 12:00 – 01:00
  • Sâmbătă (29.07.2017): 12:00 – 02:00

Soldul poate fi reîncărcat în orice moment al evenimentului. Pentru încărcare se poate folosi numerar sau card de credit sau debit pentru a încărca/ reîncărca acest card FestiPay

Verificare sold. Soldul disponibil poate fi verificat folosind terminalele de citire existente la punctele de vânzare de mâncare și băutură. Verificarea soldului se face prin atingerea acestor terminale cu cardul Festipay. Soldul poate fi verificat și prin intermediul aplicației Festipay.

Recuperare sold. Vizitatorii își pot recupera banii de pe cardul Festipay în intervalele orare mai sus menționate, de la punctele de încărcare sau via smartphone, prin înregistrarea cardului cu care s-a efectuat plata în aplicația Festipay (disponibilă pe iOS și Android).

Procedura via smart phone:

  1. Se descarcă aplicația Festipay din App Store sau din Google Play;
  2. Se înregistrează cardul de festival contactless în aplicație prin introducerea seriei de pe card și a pin-ului care este afișat pe chitanța care se primeste odată cu cardul;
  3. Se selecteaza opțiunea „Request Refund”;
  4. Se introduce nume și IBAN.

Returnarea banilor de pe un card pierdut/ furat/ deteriorat se va face numai în cazul în care cardul a fost înregistrat, în prealabil, în aplicația Festipay.

Regulamentul complet al ARTmania Festival 2017 poate fi consultat pe website-ul oficial al festivalului (www.artmaniafestival.ro) prin accesarea secțiunii “Reguli de acces” din meniul principal al website-ului.

Încălcarea regulamentului poate atrage cu sine restricționarea accesului sau evacuarea din perimetrul festivalului.

Biletele au fost puse în vânzare în rețelele Eventim.ro, myticket.ro, iabilet.ro și pe Kompostor.ro. În cea de-a doua perioada de pre-sale, prețul unui abonament este de 230 de lei, urmând ca la locație prețul să fie de 250 lei.

Pentru această ediție, ARTmania Festival a pus în vânzare un număr limitat de bilete pe zi, la prețul de 140 lei.