window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Dramaturgul Matei Vișniec se întâlnește cu studenții Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion.

dramaturgul Matei Vișniec

Miercuri, 11 februarie, ora 11.00, dramaturgul Matei Vișniec participă la o întâlnire cu studenții Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion.

Matei Vișniec se află pentru câteva zile în România pentru a lansa romanul Negustorul de începuturi de roman, câştigătorul premiului literar Augustin Frăţilă– ediţia a treia, precum și volumul de teatru Omul din care a fost extras răul. Lansarea acestor volume va avea loc luni, 9 februarie 2015 la ora 19.00 la Librăria Humanitas Cișmigiu.

Profitând de această oportunitate, studenții masteranzi la teatru anul I Facultatea de Arte, coordonați de lect.univ. dr. Diana Mihăiță, au lansat dramaturgului o invitație de lucru. Timp de un semestru, masteranzii au analizat dramaturgia lui Matei Vișniec și s-au oprit asupra textului Caii la fereastră, piesă într-un act axată pe tema războiului care distruge omul atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. Întâlnirea va fi una de lucru pe unele scene din piesă, fiind urmată de discuții libere.

Matei Vișniec, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi contemporani de origine română, este prezent în programa universitară pentru studiile masterale ale Facultății de Arte alături de Eugène Ionesco. Piesele scrise de Matei Vișniec au fost jucate în peste 30 de țări și e nelipsit de la Festivalul Internațional de Teatru, fiind al doilea dramaturg român care a reușit să se impună în lumea conservatoare a teatrului francez, după Eugène Ionesco. Locuiește în Franța și este jurnalist la Radio France International.

Întâlnirea de miercuri va avea loc la Universitatea Hyperion, corp B, Facultatea de Arte, etaj 4, ora 11.00.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top