window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Duminica se da trezirea in alergare la Crosul Padurii powered by Dolce Sport!

Aleargă la Crosul Pădurii powered by Dolce Sport!

ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă şi televiziunea Dolce Sport așteaptă toţi pasionaţii de sport şi mişcare în aer liber la o nouă ediţie a Crosului Pădurii, pe data de 30 martie 2014, în Parcul Tineretului din Bucureşti. Crosul Pădurii este pus în miscare de sponsorii principali, Romtelecom şi COSMOTE.

 

ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă – te invită la o alergare matinală  de primăvară, duminică, 30 martie 2014, în Parcul Tineretului din Bucureşti, cu ocazia celei de-a VI-a ediţii a Crosului Pădurii. Evenimentul este dedicat promovării sportului de masă şi strângerii de fonduri pentru o cauză de mediu, campania „Pădurea Copiilor” a asociaţiei ViitorPlus. Fondurile strânse în urma Crosului Pădurii vor fi folosite pentru împădurirea terenurilor degradate din sudul ţării.

Dorindu-şi să ofere răspunsul la întrebarea: „Când se aleargă cel mai bine, dimineaţa sau seara?”, organizatorii au propus un slogan prietenos pentru Crosul Pădurii 2014, „Trezeşte-te în alergare!”. Aceştia promit să comunice concluziile după ce vor compara timpii cursei de 10km a Crosului din 2013, cu cei realizaţi  în cursa de dimineaţa din acest an.  Pentru a fi în ton cu sloganul campaniei, alergătorii sunt încurajaţi să vină în număr cât mai mare îmbrăcaţi în pijamale. Organizatorii au încercat deja alergarea în pijamale, iar rezultatele pot fi urmărite în clipul oficial de promovare şi clipul filmat cu ajutorul Metrorex.

La eveniment sunt aşteptaţi peste 1000 de alergători de toate vârstele, atât începători, cât şi cu experienţa. Toţi cei înscrişi au putut participa la antrenamentele oficiale desfăşurate în lunile februarie şi martie, conduse de atleţi experimentaţi: Andrei Gligor, Oana Badea şi Andrei Roşu. Misiunea celor trei a fost de a iniţia alergătorii pentru cursa de 3 km, de a pregăti fizic şi psihologic participanţii care doresc să alerge la cursa de 10 km pentru prima oară şi de a-i ajuta pe toţi cei ce doresc să-ţi îmbunătăţească performanţele sau să se pregătească pentru curse viitoare mai lungi. Cei trei atleţi, alături de echipa ViitorPlus şi Dolce Sport, au ţinut în săptămânile premergătoare Crosului şi nişte ore speciale de Educaţie Fizică în 3 şcoli generale din Capitală (nr. 165, nr. 192 şi nr. 119), în scopul de a promova sportul şi viaţa sănătoasă în rândul generaţiei tinere.

Crosul Pădurii va cuprinde 3 probe consacrate: Mini-maraton de 10 km, Cursa Populară de 3 km şi Cursa Copiilor, împărtiţă pe grupe de vârstă în alergări de 1 km sau 500 m. Se mai pot face înscrieri pe www.crosulpadurii.ro/inscriere până azi, 26 martie, respectiv vineri şi sâmbătă (28-29 martie), în limita locurilor disponibile, la locaţia de ridicare a kiturilor de concurs ce urmează a fi anunţată pe site-ul oficial al evenimentului http://www.crosulpadurii.ro/ şi pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/CrosulPadurii.

Lansată în 2011, Pădurea Copiilor a fost susţinută la 12 evenimente de alergare caritabile în care peste 5.500 de alergători au luat startul pe distanţe diferite, de la cros de 3 km, până la distanţe de ultramaraton (peste 150km). Datorită alergătorilor la evenimente sportive şi donatorilor, a fost posibilă împădurirea pe o suprafaţa echivalentă cu 12 terenuri de fotbal. Pădurea Copiilor este o campanie de strângere de fonduri a programului de împădurire “Adoptă un copac!”. În cadrul acestui program, asociaţia ViitorPlus a plantat şi îngrijit 36 de hectare de pădure (aproape 225.000 de puieţi).

Despre ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă

 

ViitorPlus este o organizaţie nonprofit, care derulează din 2006 proiecte de împădurire, reciclare, educaţie şi conştientizare, producţie de confecţii textile naturale, construcţie de colectoare solare şi dotare a unor obiective sociale cu sisteme de încălzire a apei menajare, ce utilizează energia soarelui, proiecte ce contribuie la soluţionarea unor probleme sociale şi de mediu în diferite judeţe ale ţării, precum Constanţa, Călăraşi, Prahova, Ilfov, Sălaj şi Teleorman, sau în Bucureşti. Printre cele mai cunoscute proiecte ale organizaţiei, care au primit premii în cadrul mai multor ediţii ale „Galei Societăţii Civile”, sunt „Adoptă un copac!”, „Atelierul de pânză”, „Recicleta” şi „Valea Teleajenului Ecomunitatea ta!”. http://www.viitorplus.ro

 

Despre Dolce Sport

 

Dolce Sport, televiziunea de sport a Romtelecom, este prezentă pe piaţă din 2010 şi şi-a obisnuit clienţii cu un conţinut de calitate şi exclusiv, transmis pe canalele Dolce Sport 1, Dolce Sport 2, Dolce Sport HD (cu emisie permanentă), dar şi pe Dolce Sport 3 şi Dolce Sport 4 (cu emisie temporară). Dolce Sport este prezent şi online, pe www.dolcesport.ro şi pe https://www.facebook.com/dolcesport. De asemenea, postul poate fi urmărit live şi pe www.dolcetv.ro

Pentru mai multe informaţii despre Crosul Pădurii, accesaţi www.crosulpadurii.ro sau pagina  www.facebook.com/CrosulPadurii. De asemenea, o puteţi contacta pe Teodora Pălărie, Vicepreşedinte ViitorPlus, la 0735.854.169 sau pe e-mail la teodora.palarie@viitorplus.ro

Go to Top