După LinkedIn,… Twitter?

  • Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE

Înțelegerea Microsoft de a cumpăra LinkedIn aduce din nou o întrebare ”fierbinte” pe buzele tuturor: vor mai exista și alte tranzacții importante în domeniul tehnologiei? În febrilitatea pre-market vedem că acțiunile Twitter au crescut cu aproape 5% și ar fi destul de tentant să credem că Twitter va avea aceeași… soartă ca LinkedIn. E dificil, pe termen lung, să ne imaginăm Twitter drept o companie solitară. Sunt vulnerabili în fața Facebook cu cei 1,4 miliarde de useri, în timp ce Twitter are doar 350 de milioane. Pe deasupra, mai știm că Twitter are dificultăți în a crește această bază de utilizatori – rata anuală e aproape zero.

Dar, așa cum am spus în mod repetat, motivul pentru care am susținut o poziție long în acțiunile Twitter este că, pe parcursul ultimelor 5 trimestre, Twitter a reușit să-și crească semnificativ profitabilitatea și veniturile. Dacă priviți veniturile înregistrate contabil, din punct de vedere cash flow, Twitter crește rapid și cred că au mai multe modalități de a monetiza rețeaua, din ce în ce mai bine.

Întrebarea este ”cine ar putea cumpăra Twitter în acest moment?” Una dintre aceste companii, care a cam eșuat în spațiul rețelelor sociale, este Google. Google a încercat, cu Google+, să concureze direct cu Facebook și a eșuat lamentabil, motiv pentru care cred că Twitter ar fi o achiziție perfectă pentru Google, o platformă ideală de la care să se extindă.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Între timp, continuăm să ne poziționăm lung pe acțiunile Twitter și aproape că putem paria că va avea loc o achiziție până la finalul anului, motiv pentru care cred că avem un bun raport risc/recompensă dacă investim în acțiuni Twitter.

Analiza de Peter Garnry, Head of Equity Strategy, Saxo Bank

Despre Saxo Bank

 Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiții și tranzacționare online multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente și strategii de tranzacționare  și investiții.

Bancă licențiată și reglementată complet, Saxo permite clienților privați și instituționali să tranzacționeze cu ușurință asset-uri multiple cu ajutorul unui cont unic, de pe mai multe terminale, în mod continuu.

Platformele tehnologice de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Saxo oferă, de asemenea, servicii bancare tradiționale prin intermediul Saxo Privatbank în anumite piețe.

Fondat în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo are 1500 de angajații în 25 de birouri de pe cinci continente.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

2016-06-22T13:51:05+03:0014 iunie 2016|Categories: Stiri de BUSINESS|Tags: , , , , , |
Go to Top