window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

ECDL ROMANIA intre castigatorii WITSA GLOBAL ICT EXCELLENCE AWARDS Montreal 2012

ECDL ROMANIA a castigat WITSA Merit Award in cadrul ceremoniei de la Congresul Mondial privind Telecomunicatiile Internationale 2012. Alianta Mondiala pentru Servicii si Tehnologia Informatiilor (World Information Technology and Services Alliance – WITSA) a acordat in cadrul evenimentului desfasurat la Montreal in perioada 22-24 octombrie 2012 premiul de merit ECDL ROMANIA pentru diseminarea la scara larga a competentelor de baza pentru utilizarea ICT avand ca obiectiv e-incluziunea.

 

ECDL ROMANIA a introdus standardul ECDL la noi in tara in anul 2002 si de atunci a dezvoltat cu succes o retea de centre de testare ECDL, asigurand tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la un anumit nivel competentele digitale. Dupa 10 ani de activitate, in Romania sunt inscrisi peste 200.000 de candidati in programul ECDL si s-au acordat mai mult de 130.000 de certificari ECDL in urma celor aprox. 1 milion de examene sustinute in cele peste 700 de centre acreditate ECDL la nivel national. Tineri (elevi sau studenti), functionari publici sau angajati in companii isi pot dovedi abilitatile ICT prin intermediul certificarii ECDL, recunoscuta in 148 de tari de pe toate continentele lumii.

Incepand cu 2010, ECDL ROMANIA, prin Fundatia Internationala ECDL, si-a afirmat angajamentul pentru obiectivele Agendei Digitale pentru Europa (DAE) si deruleaza proiecte ce urmaresc sa promoveze dezvoltarea programelor pentru competente digitale la nivel educational  si sa perfectioneze si sa modernizeze sistemele educationale, punand la dispozitia tinerilor de astazi aptitudinile necesare pentru mobilitate pe piata muncii din viitor si sa ia masuri speciale pentru a se asigura ca grupurile marginalizate precum somerii, batranii, persoanele cu dizabilitati si cei aflati in zone izolate au posibilitatea sa participe la societatea informationala.

 

Ceremonia de acordare a premiilor WITSA Global ICT Excellence Awards are loc o data la doi ani in acelasi timp cu Congresul Mondial privind Telecomunicatiile Internationale (WCIT). WITSA Global ICT Excellence Awards urmareste sa identifice cei mai remarcabili utilizatori IT si onoreaza organizatiile care au demonstrat rezultate exceptionale in utilizarea ICT in beneficiul societatilor, guvernelor, indivizilor, institutiilor publice si celor din sectorul privat. Nominalizarea ECDL ROMANIA a fost facut prin intermediul Asociatiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii din Romania (ATIC).

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 148 de tari si numara pana in prezent peste 12 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 700 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top