Harta Deseurilor - Let`s Do It, Romania!Pe data de 18 iunie s-a dat startul cartarii pentru “Let`s Do It, Romania!”, editia 2011! In aproape toate judetele au avut loc deja conferinte de lansare ale proiectului si de deschidere a cartarii. Cartarea va avea loc in perioada 18 iunie – 4 septembrie, iar calendarul complet al actiunilor este disponibil pe site-ul proiectului.

Cartarea presupune determinarea mormanelor de deseuri din arealele naturale si stabilirea coordonatelor acestora cu ajutorul GPS-ului, informatiile fiind ulterior incarcate intr-un soft special. Obiectivul final al cartarii este Harta Deseurilor, instrumentul cheie pentru organizarea voluntarilor pentru ziua de curatenie. Harta Deseurilor va sta la baza Registrului National al Deseurilor, gandit ca un instrument de monitorizare a zonelor cu probleme din Romania, util pentru autoritati si organizatori.

Noutatea principala din acest an este reprezentata de noul sistem de cartare, care va fi bazat de data aceasta pe “zone de cartare”, de aproximativ 3×3 km fiecare (numite si griduri