window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Advertising4U.ro-Comunicate-de-presa-Info-evenimente-Media-NEWSInvitatie audiere publica

Fundatia Soros Romania va invita la audierea publica „Efectele migratiei asupra copiilor ramasi acasa”, care va avea loc miercuri, 6 iunie 2012, ora 10:00, la Hotel Capital Plaza (Bd. Iancu de Hunedoara, nr. 54, sector 1, Bucuresti).

La sfarsitul anului 2011, Directia Generala pentru Protectia Copiilor a identificat un numar de 83.000 de copii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate. Din numarul total, 3.600 de copii beneficiaza de masuri de protectie speciala, cei mai multi aflandu-se in grija rudelor pana la gradul IV, ori in centre de plasament.

Audierea publica vine in intampinarea nevoii de a afla opiniile cat mai multor actori care lucreaza cu minorii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate, pentru a putea identifica impreuna solutiile cele mai favorabile privind protectia acestor copii.

Prin audierea publica dorim sa gasim raspuns la urmatoarele intrebari:

1. Ce tip de servicii ar trebui sa ofere asistentul social copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate?

2. Care este responsabilitatea scolilor fata de copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate?

3. Ce criterii ar trebui sa indeplineasca persoana in grija careia ramane copilul?

Opiniile exprimate vor fi sintetizate intr-un raport de catre comisia de experti din care fac parte: Raluca Popescu- sociolog, Daniela Gheorghe- psiholog, Ionel Oprea- adjunct Avocatul Poporului, George Roman-expert drepturile copilului.

Pentru informatii suplimentare privind aceasta audiere publica o puteti contacta pe Madalina Oprisan, responsabil comunicare eveniment, telefonic la 0723 27 54 06 sau prin e-mail la moprisan@soros.ro

Mai multe informatii despre aceasta audiere publica sunt disponibile pe pagina noastra de internet www.soros.ro

Go to Top