window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Elevi îndrumați către medicină – soluția crizei din sistem

Elevi îndrumați către medicină - soluția crizei din sistem

Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon” București, în parteneriat cu Facultatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, a inițiat două proiecte pe fonduri europene cu scopul de a atrage și de a păstra tinerii în domeniul medical.

În această etapă, Programul de consiliere pentru elevi și studenți la medicină și practică în chirurgie şi Programul de consiliere pentru elevi și studenți la medicină și practică în terapie intensivă – aflate în desfăşurare, îndrumă elevii, cu ajutorul psihologilor și consilierilor profesionali, să-și descopere și valorifice aptitudinile pentru o eventuală carieră în sănătate.

Totodată, scopul este să-i ajutăm pe copii să-și facă o introspecție, să știe ce fel de caracter să-și formeze pentru această meserie. Realizăm acest lucru prin testele pe care le aplicăm la curs. La final, elevul va ști care sunt punctele lui tari și unde mai are de îmbunătățit. Până la urmă, acest curs a venit ca o necesitate, având in vedere că foarte mulți tineri pleacă în străinătate, după ce își finalizează studiile, adaugă Gabriela Mireșan, consilier de program.

În momentul actual, la cursurile de pregătire desfăşurate la Colegiul Național Spiru Haret, Colegiul German Goethe și Liceul Teoretic C.A. Rosetti, din București, s-au înscris deja sute de elevi.

Pentru Alexandra Vieriu, una dintre participante, programul pe care îl urmează îi este util pentru că: aflu părerea specialistului referitor la viitorul meu. El mă ajută să mă hotărăsc și să înțeleg ce presupune această meserie. Recunosc că sunt momente în care nu sunt convinsă că voi avea un viitor în medicină.

Dr. Laura Constantinescu, managerul proiectului, este convinsă că aşa vor creşte șansele ca elevii să cunoască și să înțeleagă ce implică să fii medic şi de a se integra pe piața muncii în domeniul în care s-au pregătit.

Această etapă a proiectului vine după primele stagii de practică pentru studenții mediciniști, ce au avut loc în spitalul Sfântul PANTELIMON, în cadrul Clinicii spitalului Fundeni, dar și în alte prestigioase secții de chirurgie și ATI, din cele mai bine cotate spitale din București.

Studenții au fost motivați să se implice și să învețe cât mai mult în timpul stagiilor de practică profesională și prin organizarea de concursuri cu premii constând în 21 de stagii de practică la spitale din Franța și Spania.

Următoarele stagii de practică se desfășoară în perioada 11 – 29 august. Amănunte despre înscriere, găsiți pe www.practicaterapieintensiva.ro și pe www.suntmedicultau.ro.

Cele două proiecte au loc în perioada 1 mai 2014 – 31 octombrie 2015.

 

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top