window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Elevii romani au obtinut locul 3 la finala Banks in Action Challenge

6 elevi cu varste intre 15 si 18 ani din Bulgaria, Grecia, Polonia, Portugalia, Romania si Serbia s-au intrecut in runda finala a competitiei europene Banks in Action Challenge.

Bucuresti, 22 aprilie 2010 Echipa Romaniei alcatuita din Cristian Tarau si Susman Norbert, pregatiti de profesorul Virgil Blage de la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, a obtinut locul 3 in runda finala europeana a competitiei Banks in Action desfasurata la Bruxelles in perioada 14-15 aprilie.

In Romania, peste 350 de elevi din 19 orase au intrat in aceasta competitie administrand 86 de banci virtuale. Ocupantele locului 1 si 2 au fost Polonia si Bulgaria.

In prima zi a competitiei, elevii participanti la Banks in Action Challenge au condus banci virtuale si au jucat rolul de bancheri, administrand imprumuturi si economii si stabilind rate ale dobanzii. Pentru a castiga, elevii au fost pusi in situatia sa inteleaga notiunea de risc si sa poata analiza rapid informatii financiare si de afaceri. A doua zi, elevii organizati in echipe mixte, au raspuns provocarii de a gandi outside the box si de a gasi solutia la provocarea de concepe un produs bancar pentru tinerii care doresc sa urmeze studiile unei facultati in strainatate.

In momentul in care am urcat pe scena aveam emotii, dar eram mult prea fericit ca sa le mai dau importanta. – Cristian Tarau, elev in clasa a 11-a la Colegiul Economic Partenie Cosma, Oradea.

Organizatorii ne-au cerut sa fim creativi, sa gandim outside the box pentru rezolvarea studiului de caz. Am avut ocazia sa cunoastem antreprenori si directori din intreaga Europa si sa aflam despre experientele lor in mediul de afaceri. – Norbert Susman, elev in clasa a 11-a la Colegiul Economic Partenie Cosma, Oradea.

Aceasta competitie este parte a programului de educatie financiara pentru tineri Bancile si sistemul bancar derulat de Junior Achievement (JA) in liceele din Romania cu sprijinul financiar al Citibank Romania si Citi Foundation si cu implicarea voluntarilor Citibank Romania.

* Poze de la eveniment aici: www.banciinactiune.jaromania.org

Nota pentru redactori
JA-YE Europe (www.ja-ye.org) este cel mai mare furnizor de produse si servicii educationale din Europa, care a implicat 3.1 milioane de tineri din 38 de tari in 2009. Finantat de companii, institutii, fundatii si persoane fizice, JA-YE aduce impreuna sectorul public si cel privat pentru a oferi elevilor si studentilor programe educationale de calitate, in care sa invete in mod practic despre companii, antreprenoriat si economie. Programele JA-YE sunt recunoscute de catre Directoratul Generat al Intreprinderilor al Comisiei Europene drept Cea mai buna practica in educatia antreprenoriala. JA-YE Europe este subsidiara europeana a JA Worldwide.

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip learning by doing sunt urmate anual de peste 325 000 de elevi din 1200 de insititutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri. Pentru detalii accesati www.jaromania.org.

Citibank Romania
Citi este prezenta in Romania incepand din anul 1996 si furnizeaza produse si servicii financiare companiilor nationale si internationale, companiilor mici si mijlocii, sectorului public, organizatiilor non-profit si persoanelor fizice.

Citi
Citi, cea mai importanta companie internationala de servicii financiare, detine 200 de milioane de conturi de clienti in peste 140 de tari din lume. Prin intermediul celor doua unitati operationale, Citicorp si Citi Holdings, Citi furnizeaza persoanelor fizice, companiilor, guvernelor si institutiilor o gama larga de produse si servicii financiare, inclusiv credite si servicii bancare pentru persoane fizice, activitati bancare si de investitii pentru companii, garantii bancare si managementul averilor. Informatii suplimentare pot fi gasite la adresa www.citigroup.com sau www.citi.com.

Citi Foundation
Scopul Citi Foundation il reprezinta intensificarea oportunitatilor economice in comunitatile in care ne desfasuram activitatea, cu scopul de a ajuta oamenii si familiile acestora, in special oamenii nevoiasi, prin imbunatatirea standardului de viata.
La nivel global, Citi Foundation respecta cateva directii strategice de finantare: microfinantare si microantreprenoriat, intreprinderile mici si mijlocii, educatie, educatie financiara si mediu. Citi Foundation colaboreaza cu partenerii sai din domeniile microfinantare si microantreprenoriat si intreprinderi mici si mijlocii pentru a sprijini programe de protectia mediului. Informatii suplimentare sunt disponibile la www.citifoundation.com.

JARomania
Daniela Staicu
Program Manager
Tel: +40 730 330 881
E-mail: daniela.s@jaromania.org
Website: www.jaromania.org

Citibank Romania
Cristina Staiculescu
Director Comunicare
Tel: +40 745 978 292
E-mail: cristina.staiculescu@citi.com
Website: www.citibank.ro
daniela.s@jaromania.org
http://www.jaromania.org

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top