window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Emisiune numismatică dedicată aniversării a 175 de ani de la naşterea lui Titu Maiorescu

În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 16 februarie 2015, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat) dedicat aniversării a 175 de ani de la naşterea lui Titu Maiorescu.

Aversul monedei din aur redă imaginea Casei Vasile Pogor din Iași, locul unde s-au ținut întâlnirile „Junimii“, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominală „100 LEI“, stema României și anul de emisiune 2015.

Aversul monedei din argint redă imaginea Casei Vasile Pogor din Iași, locul unde s-au ținut întâlnirile „Junimii“, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominală „10 LEI“, stema României și anul de emisiune 2015.

Aversul monedei din tombac cuprat redă imaginea Casei Vasile Pogor din Iași, locul unde s-au ținut întâlnirile „Junimii“, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominală „1 LEU“, stema României și anul de emisiune 2015.

Reversul, comun tuturor monedelor (din aur, din argint şi din tombac cuprat) , prezintă portretul lui Titu Maiorescu, anii între care a trăit „1840“, „1917“ și inscripţia în arc de cerc „TITU MAIORESCU“ .

Monedele din aur, din argint şi din tombac cuprat vor fi ambalate, separat, în capsule de metacrilat transparent. Seturile de monede vor fi însoţite de broşuri de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 150 seturi de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat).

Preţul de vânzare pentru setul de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat), inclusiv broşura de prezentare, este de 2.050 lei, exclusiv TVA.

Monedele din aur, din argint şi din tombac cuprat dedicate aniversării a 175 de ani de la naşterea lui Titu Maiorescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a seturilor de monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Go to Top