window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Employment – Solutii practice pentru implementarea legislatiei muncii / Bucuresti / 12 mai 2010

Business Review organizeaza un nou eveniment din seria Legal Business Series: Employment – Solutii practice pentru implementarea legislatiei muncii- pe 12 mai, la Hotel InterContinental, sala Fortuna.

Acest eveniment, organizat in parteneriat cu bpv Grigorescu, KPMG Romania si Salans, va reuni opiniile companiilor, consultantilor si avocatilor de business pentru a oferi participantilor o perspectiva complexa asupra solutiilor disponibile in materie de legislatia muncii.

In contextul crizei actuale, profesionistii din departamentele juridic si resurse umane ale companiilor, dar si managerii generali, se confrunta cu din ce in ce mai multe provocari de resurse umane, pornind de la aspecte legate de contracte de munca sau prevederile codului muncii, pana la restructurari si reorganizari.

Cele doua sesiuni de discutii vor fi sustinute de reprezentanti de top ai companiilor, specialisti in HR si domeniul legal, precum: Mihaela BUZILA, Advisory Director – KPMG; Silvia RADU, Governmental Programs Executive – IBM Romania; Irina BITA, HR Director – eMag; Mihaela MATEI, Senior HR Consultant; Alina DRAGAN, HR Executive Director – UniCredit Tiriac Bank; Anca HARASIM, Executive Director – AMCHAM si moderate de Anca GRIGORESCU, LL.M.Eur, Partner – bpv GRIGORESCU si Tiberiu CSAKI, Local Partner – Salans Romania.

Anca Grigorescu, partener fondator bpv GRIGORESCU a identificat pentru Business Review cateva probleme legate de legislatia muncii, care vor fi dezbatute in cadrul evenimentului: „In contextul economic actual companiile sunt de multe ori puse in situatia de a dispune masuri de restructurare. Indiferent daca opteaza pentru modificarea contractelor individuale de munca sau pentru concedierea unor angajati, companiile intalnesc obstacole legislative. Mai mult, obstacole legislative se intalnesc chiar si cu privire la simpla desfasurare a relatiilor de munca, in conformitate cu vointa companiei corelata cu vointa angajatilor. Se dovedeste astfel necesara modificarea legislatiei muncii pentru a fi create mecanisme care permit companiei si angajatului sa isi stabileasca o relatie de munca flexibila, adaptata nevoilor fiecaruia dintre ei. De asemenea, este necesara consacrarea legislativa a performantei, ca principal criteriu pentru selectarea, remunerarea, motivarea angajatilor si retentia personalului.”

Tiberiu Csaki, Local Partner la Salans si coordonator al practicii de dreptul muncii a biroului din Bucuresti, care va modera sesiunea a II-a a evenimentului, a declarat pentru Business Review:
„Aflate sub presiunea reducerii costurilor, companiile au au fost adeseori nevoite sa recurga, in ultimii doi ani, la concedieri colective sau individuale, neglijind insa uneori sa se asigure ca parcurg in mod corespunzator toate etapele necesare prevazute de lege. Astfel, ceea ce initial parea o modalitate simpla de reducere de costuri, s-a dovedit a fi ulterior dimpotriva, un cost deloc de neglijat: angajatii au dat judecata compania si au castigat, fiind reangajati si, in unele cazuri, beneficiind si de plata de daune, pe linga salariile platite retroactiv. Pe langa pierderile de ordin financiar, companiile au iesit din aceste litigii si cu pierderi de imagine, cu posibile implicatii in acelasi timp si asupra strategiei de HR. Este de aceea cu atat mai important pentru companii sa actioneze cu prudenta atunci cand procedeaza la concedieri in aceasta perioada si sa aiba in vedere si efectele pe termen mai lung, pentru ca piata nu va ramane vesnic o piata a angajatorului”.

Cele doua sesiuni vor fi continuate de un workshop interactiv sustinut de Salans, cu tema „Saying a Proper Goodbye: the Right Termination Scenario”- „O despartire corecta: scenariul potrivit pentru incheierea colaborarii”, care va aborda modalitati de incetare a contractului de munca astfel incat companiile sa evite situatiile conflictuale cu angajatii. Invitatul special al atelierului va fi Marilena Balabuti, sef birou legislatie contencios ITM Bucuresti, Inspectia Muncii.

Detalii despre eveniment si programul complet sunt disponibile pe www.business-review.ro

Pentru mai multe detalii despre program, participare si acreditari, contactati Adina Milea, Marketing Manager Business Review, adina.milea@business-review.ro
events@business-review.ro
http://www.business-review.ro

2014-01-29T14:06:46+02:0007 mai 2010|Categories: COMUNICATE DE PRESA, resurse umane|

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top