window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Asociatia Romana Energia Nucleara AREN impreuna cu Forumul Atomic Roman ROMATOM au sustinut a treia editie a seminarul cu tema Energetica nucleara si mixul energetic in cadrul caruia profesorii si elevii prezenti au putut sa afle despre cele mai noi abordari in combaterea efectelor de emisii de gaze si rolul energiei nucleare in diminuarea acestora.

In cadrul seminariilor cu tema Energia nucleara, sursa viitorului initiate de cele doua organizatii in luna februarie 2010, AREN si ROMATOM au sustinut cea de a treia intalnire cu profesori si elevi de la licee din Bucuresti.

Scopul acestor seminarii este de a oferi informatii privind energia nucleara atat cadrelor didactice cat si elevilor care doresc sa afle mai multe despre utilizarea energiei nucleare ca sursa sigura si indestulatoare de energie.

In editia a treia, atentia s-a concentrat pe intelegerea efectelor energiei asupra mediului inconjurator si a contributiei pe care energia nucleara o are la diminuarea emisiilor de carbon.

-Noul pachet legislativ european Si efectele sale pentru Romnia sustinuta de doamna Sulfina Barbu, Presedinte Comisia pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor, a oferit o viziune extinsa asupra ceea ce inseamna emisiile de carbon precum si eforturile care se fac la nivelul intregii Uniuni Europene pentru diminuarea lor si cautarea solutiilor care sa asigure energie fara insa a fi factori perturbatori ai mediului.

-Energia Nucleara: Optiunea durabila pentru satisfacerea cerintelor energetice mondiale – emisiile de CO2 sustinuta de domnul John Saroudis, Vice-Presedinte Regional, AECL a prezentat experienta canadiana in proiectarea de reactoare nucleare, dezvoltarea pe care au atins-o reactoarele CANDU, model existent si in tara noastra, la Cernavoda. De asemenea, s-a facut o trecere in revista a problematicii energetice versus emisii de carbon la nivel mondial.

-Rolul nuclearului in contextul dezvoltarii durabile si combaterii schimbarilor climatice. CNE Cernavoda motor al dezvoltarii durabile pentru Romania sustinuta de doamna Mihaela Stiopol, Presedinte AREN. Prin aceasta, profesorii si elevii au avut ocazia sa afle care este contributia romanesca la domeniul nuclear, la reducerea emisiilor multumita activitatii centralei de la Cernavoda precum si cifre semnificative pentru intelegerea efectelor producerii si utilizarii energiei nucleare asupra omului si mediului.

Prin aceste seminarii cele doua organizatii doresc sa aduca informatii practice in completarea celor teoretice din scoala si totodata sa stimuleze interesul fata de domeniul energeticii nucleare, atat de important in etapa actuala de dezvoltare a societatii.

Organizarea seminarului a fost realizata de Strategicom Consult cu sprijinul Centrului pentru Activitati Recreative si Inovare Ocupationala al sectorului 2 din Bucuresti.

Asociatia Romana „Energia Nucleara” – AREN – www.aren.ro – a fost infiintata in anul 1990. In prezent asociatia are peste 200 de membri individuali si noua membri sustinatori. AREN este afiliata la Societatea Nucleara Europeana si are acorduri de cooperare cu organizatiile similare din Bulgaria, Franta, Slovenia, SUA si Canada.

Forumul Atomic Roman – ROMATOM – http://rom-atom.ro – a luat fiinta pe 10 ianuarie 2001, cand 14 companii, cu capital privat sau de stat, precum si 2 asociatii non-guvernamentale, au decis constituirea Forumului Atomic Roman. In prezent, ROMATOM numara peste 30 de membri, persoane juridice romane si/sau straine care au ca obiect de activitate producerea de energie electrica si termica prin procese nucleare sau sunt furnizori de bunuri si prestatori de servicii din industria nucleara romaneasca, precum si alte persoane juridice care desfasoara activitati in domeniul energeticii nucleare sau activitati conexe domeniului energeticii nucleare, cercetarea in domeniul fizicii atomice si nucleare

Mihaela Stiopol – Presedinte AREN
mstiopol@nuclearelectrica.ro

2014-01-29T13:51:40+02:0030 aprilie 2010|Categories: COMUNICATE DE PRESA|Tags: , , , |
Go to Top