window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Energie electrica din deseuri la Depozitul ecologic Vidra!

Sub imperativul descoperirii de noi surse de energie, bazate pe resurse inepuizabile si deopotriva ecologice, dar si avand ca deziderat sanatatea mediului inconjurator, Eco Sud coordoneaza realizarea unei centrale de productie a energiei electrice din biogaz, in cadrul Depozitului Ecologic Vidra.

Intr-adevar, gunoiul menajer inceteaza a mai fi considerat o problema, ci este o solutie viabila la problema energetica urbana. Miracolul tehnic pe care il contureaza aceasta sursa de energie neconventionala il reprezinta actiunea pe doua planuri: producerea energiei electrice si eliminarea progresiva a deseurilor.

Investitii de aproximativ 30 de milioane de €  in sistemul de captare a biogazului la Depozitul Ecologic Vidra

Pana la sfarsitul anului 2011, in cadrul Depozitului Ecologic de deseuri menajere, stradale si industriale asimilabile Vidra, va functiona o centrala de productie a energiei electrice din biogaz. Biogazul va fi colectat, tratat si dupa aceea transportat la turbinele pe gaze, ale caror generatoare vor produce energie electrica, care va fi evacuata in reteaua zonala de distributie.

Angajamentul Eco Sud pentru calitatea serviciilor, progresul tehnologic si grija fata de mediu se traduce prin implementarea de instalatii performante, de avangarda pentru extractia si conversia in energie electrica a biogazului, conform proiectului elvetian. In prima faza a valorificarii energetice vor fi instalate microturbine, pentru o putere egală cu 2 MW, iar in final, puterea totala neta a centralei ce urmeaza a fi evacuata in reteaua Sistemul Electroenergetic National atingand valoarea de 14 MW.

Dezvoltarea durabila, prioritatea Eco Sud

Obiectivul strategic al politicii de dezvoltare durabila a Eco Sud il reprezinta furnizarea de solutii integrate de mediu, destinate depozitarii si eliminarii deseurilor menajere solide si asimilabile, in conditiile minimizarii impactului asupra mediului inconjurator.

Investitiile majore in cadrul celor 2 depozite ecologice detinute – in Vidra si municipiul Craiova, au insumat mai multe milioane de € in ultimii 3 ani si au vizat constructia de celule noi, utilaje si lucrari de inchidere a celulelor care au atins capacitatea finala de depozitare.

www.ecosud.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top