Business Review organizeaza pe 9 iunie la hotel Crowne Plaza primul eveniment din seria de forumuri dedicate sectorului energetic avand ca tema principala „Energia Alternativa – Focus pe invesitiile in Energie Regenerabila.”

Dupa ce in ultimii ani acest domeniul energiilor regenerabile a fost unul dintre cele mai dinamice, atragand atentia a numerosi investitori, acest sector asteapta clarificari importante in anul 2010, iar Planul National de Actiune in Domeniul Energiilor Regenerabile este asteptat sa fie supus dezbaterii publice la inceputul lunii iunie.

„In acest an este decisa soarta investitiilor in industria eoliana in Romania. Institutiile statului au inteles in sfarsit ca s-au pierdut doi ani pretiosi in care proiectele au fost blocate din cauza incertitudinii cadrului legislativ. Milioane de Euro vor intra in bugetul de stat din taxe si impozite, vor fi create noi locuri de munca iar industria se poate dezvolta pe orizontala pe seama acestor investitii” declara Dana DUICA, Director Executiv al Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana, invitat in primul panel de discutii.

Forumul organizat de Business Review isi propune sa identifice stadiul actual al evolutiei sectorului, sa prilejuiasca o dezbatere asupra strategiei sectoriale, precum si un „business mixer” intre furnizori si beneficiari de servicii specific acestei faze de maturizare a proiectelor, dar si intre potentiali participanti la tranzactii cu astfel de proiecte.