window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Business Review organizeaza pe 9 iunie la hotel Crowne Plaza primul eveniment din seria de forumuri dedicate sectorului energetic avand ca tema principala „Energia Alternativa – Focus pe invesitiile in Energie Regenerabila.”

Dupa ce in ultimii ani acest domeniul energiilor regenerabile a fost unul dintre cele mai dinamice, atragand atentia a numerosi investitori, acest sector asteapta clarificari importante in anul 2010, iar Planul National de Actiune in Domeniul Energiilor Regenerabile este asteptat sa fie supus dezbaterii publice la inceputul lunii iunie.

„In acest an este decisa soarta investitiilor in industria eoliana in Romania. Institutiile statului au inteles in sfarsit ca s-au pierdut doi ani pretiosi in care proiectele au fost blocate din cauza incertitudinii cadrului legislativ. Milioane de Euro vor intra in bugetul de stat din taxe si impozite, vor fi create noi locuri de munca iar industria se poate dezvolta pe orizontala pe seama acestor investitii” declara Dana DUICA, Director Executiv al Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana, invitat in primul panel de discutii.

Forumul organizat de Business Review isi propune sa identifice stadiul actual al evolutiei sectorului, sa prilejuiasca o dezbatere asupra strategiei sectoriale, precum si un „business mixer” intre furnizori si beneficiari de servicii specific acestei faze de maturizare a proiectelor, dar si intre potentiali participanti la tranzactii cu astfel de proiecte.

Monica CONSTANTIN, Senior Associate – Schoenherr, apreciaza ca „Este esential ca in cel mai scurt timp sa fie clarificate incertitudinile privind schema de suport reglementata de Legea nr. 220/2008, incertitudini care au dus la decredibilizarea sectorului energiei regenerabile, atat pentru investitorii strategici, cat si pentru finantatori. In final, un alt aspect de maxima importanta este ca in acest an se anticipeaza punerea in functiune a unui numar masiv de turbine eoliene – va fi un test pentru sector si va marca trecerea spre o alta etapa – etapa operarii parcurilor eoliene – care va veni cu probleme specifice.”

„Din ce in ce mai multe proiecte, in special utilizand energia eoliana, se apropie de faza de constructie/procurare echipamente. O masa critica de proiecte eoliene intra intr-o noua faza de implementare, care necesita interventia altui gen de agenti economici. De acum, furnizorii de echipamente (turbine eoliene, echipamente electrice), dezvoltatorii conexati cu furnizorii de echipamente, consultantii juridici specializati in tranzactii cu proiecte, finantatorii, investitorii strategici, companiile de constructii, proiectantii de fundatii etc, vor avea o prezenta mult mai activa in sector” subliniaza si Valeriu BINIG, Director | Financial Advisory Services/Energy&Resources/Corporate Finance – Deloitte Consultanta, moderator al discutiilor din cadrul evenimentului.

Printre vorbitorii confirmati la eveniment se numara si Manuela DRAGHICESCU – SunE;
Silvia VLASCEANU, Consilier Parlamentar si Director Executiv al Asociatiei Companiilor de Utilitati din Romania; Mircea-Ioan COTOSMAN, Secretar de Stat – Mediu – Ministerul Mediului; Jean VALVIS – CE0, Valvis Holding; David NICHOLL – Country Manager, Schneider Electric; Adrian BOROTEA, Corporate Affairs Manager – CEZ; Nicky Mads Larsen- Global Wind Power.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe www.business-review.ro

Pentru detalii si acreditari va rugam contactati pe Adina Milea, Marketing Manager Business Review
Adina.milea@business-review.ro; 031.040.09.31
events@business-review.ro
http://www.business-review.ro

Go to Top