Fundatia Pentru Voi si Fundatia EOS Romania desfasoara un proiect prin care 9 persoane cu dizabilitati intelectuale – beneficiari Pentru Voi au ocazia sa invete elementele de baza privind utilizarea calculatorului. Cursul este oferit de Fundatia EOS prin Proiectul Unlimited Potential 2010 2011.

Cursul este un modul pilot si se va desfasura pe parcursul a 3 saptamani, totalizand 24 de ore. In cazul unei bune desfasurari, acest curs va fi reluat cu alte grupuri de beneficiari persoane cu dizabilitati intelectuale de la Pentru Voi – dornici sa se familiarizeze in lucrul cu calculatorul.

Ne bucura acest tip de colaborari si speram ca proiectul sa continue si pentru alti beneficiari. Proiectul este binevenit in aceasta perioada de criza, cand persoanele cu dizabilitati sunt cele mai dezavantajate pe piata muncii, iar cursurile de specializare in domeniu le depasesc posibilitatile financiare. a declarat Laila Onu, Director General Executiv al Fundatiei Pentru Voi.

7 dintre cei 9 cursanti lucreaza deja in atelierul de copy center al Unitatii Protejate Pentru Voi, iar ceilalti vor sa se angajeze in domeniu. Toti participantii au fost nerabdatori sa inceapa cursul, iar prima intalnire a fost plina de emotii, fiind ochi si urechi la indicatiile primite.

A fost bine, a fost usor. Astept urmatoarea intalnire sa invat mai multe. a declarat Adi Moldovan, unul din cursanti.

Desi pentru noi acest parteneriat reprezinta o etapa de pionierat in ceea ce priveste utilizarea noilor tehnologii pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, mi-ar placea sa cred ca vom putea avea o mica contributie in a-i ajuta sa depaseasca anumite greutati de comunicare si o tranzitie mai usoara in societate a spus Gabriela Barna, Director al Fundatiei EOS Romania.

* * * * *

Fundatia EOS se focalizeaza pe atenuarea diviziunii digitale prin crearea si oferirea de oportunitati tuturor membrilor comunitatii de a acumula deprinderi si abilitati necesare manuirii informatiilor si crearii de cunostinte noi, elemente esentiale pentru participarea la dezvoltarea unei societati deschise bazate pe cunoastere

Fundatia Pentru Voi are ca scop cresterea calitatii vietii adultilor cu dizabilitati de dezvoltare si familiilor lor. Este singura din Romania care ofera o paleta complexa de servicii comunitare pentru cei 177 beneficiari ai sai: 5 locuinte protejate, 2 centre de zi, 1 centru respiro, sprijin la domiciliu, serviciu de angajarea asistata pentru 100 beneficiari, unitatea protejata in care lucreaza 46 persoane cu dizabilitati intelectuale.

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la 0256228062, pentruvoi@pentruvoi.ro, www.pentruvoi.ro. Persoana de contact: Elisabeta Varga.

Go to Top