ETIOPIA 2010 istorie, antropologie, natura si aventura by Alin Totorean / Bucuresti / 26 aprilie 2010

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/arta / cultura / entertainment/ETIOPIA 2010 istorie, antropologie, natura si aventura by Alin Totorean / Bucuresti / 26 aprilie 2010

Exploratorul Alin Totorean, corespondentul special al revistei Terra Magazin, va sustine luni, 26 aprilie 2010, ora 13.00, conferinta de presa cu ocazia intoarcerii in tara din cea mai recenta expeditie ETIOPIA 2010 istorie, antropologie, natura si aventura.

Expeditia, inceputa pe 17 februarie 2010, a constat in parcurgerea de catre expeditionarul roman a aproximativ 1.900 km, in partea de nord si cea de vest a Etiopiei, atat pe jos, cat si cu mijloace de transport locale.

Printre cele mai incitante experiente ale exploratorului roman in Etiopia se numara: convietuirea timp de 10 zile cu fermierii de pe platoul suspendat Abune Yosef, saptamana petrecuta alaturi de agricultorii din craterul vulcanului Wenchi, precum si participarea directa la ritualul de culegere, prajire, macinare si… servire a cafelei, alaturi de locuitorii din regiunea Kaffa (locul de origine al cafelei).
Despre experienta religioasa din Saptamana Mare traita in sanctuarul de la Lalibela puteti citi in numarul de mai al revistei TERRA MAGAZIN.

Expeditia reprezinta a IX-a etapa a proiectului Descopera-ti Semenii, initiat in 2003, in care Alin Totorean isi propune sa aduca in atentia tuturor oameni deosebiti, traditii interesante si locuri aproape necunoscute. Prima expeditie romaneasca in Mongolia, singurul roman care a traversat, pe jos, desertul Atacama Chile, prima explorare romaneasca solitara a continentului Australia sunt doar trei dintre rezultatele proiectului Descopera-ti Semenii.

Cu ocazia conferintei, Alin Totorean va prezenta povesti si fotografii inedite din viata celor mai izolate comunitati de pe platourile inalte din zona de nord a Etiopiei. Jurnalistii prezenti la conferinta vor avea ocazia unor interviuri face-to-face, iar cei interesati vor primi CD-uri cu material ilustrativ.
De asemenea, exploratorul va prezenta in premiera destinatia noii sale expeditii, care va fi una deosibita si unica pentru Romania. Imediat dupa conferinta, Alin va pleca intr-un tur de prelegeri prin tara in care va prezenta in centre universitare rezultatele calatoriei sale in Etiopia.

Va asteptam la conferinta de presa, luni, 26 aprilie, ora 13.00, la sediul redactiei TERRA MAGAZIN, cladirea CD CENTER, din strada Logofatul Tautu, nr. 67, sector 3, Bucuresti – Zona Nerva Traian (harta locatie atasata).

Pentru a ne da posibilitatea sa va pregatim materialele necesare, va rugam sa confirmati prezenta la acest eveniment.

Mihaela Preda
Coordonator Marketing&Comunicare
Editura CD PRESS
Tel.: 0722.343.509
E-mail: mihaela.preda@cdpress.ro
www.cdpress.ro

Ionut Popa
Redactor-sef Terra Magazin
Editura CD PRESS
Tel.: 0722.606.144
E-mail: ionut.popa@cdpress.ro
www.terramagazin.ro
office@cdpress.ro
http://www.cdpress.ro

Go to Top