window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Europa FM se alatura campaniei nationale de strangere de fonduri pentru familiile afectate de inundatii, demarata la inceputul acestei luni de Habitat pentru Umanitate. Radioul de milioane de romani sustine astfel intentia Habitat for Humanity de interventie sustenabila prin reconstructii si renovari de locuinte pentru un numar de peste 400 de familii sarace din localitatile afectate, precum si consiliere si suport in coordonarea reconstructiei, gestionarea si distribuirea de materiale si unelte de constructii pentru alte ca 3.000 de familii.

Milioane de romani care vor sa ajute familiile ramase pe drumuri in urma inundatiilor, o pot face printr-o donatie de 2 euro trimitand SMS la 874 (*). Campania „Acum, mai mult ca oricand” a inceput ieri si se va desfasura in prima faza pana pe 31 iulie 2010, timp in care oamenii pot trimite in continuare SMS-uri la numarul 874.

Experienta Habitat in cazul reconstructiei dupa dezastre este ampla, numai in Romania ca.700 de familii au fost ajutate cu reconstructii si renovari dupa inundatii in judetele Arges, Bacau, Dolj, Galati si Neamt, cu sprijinul companiilor si donatorilor individuali din tara noastra. La nivel international, Habitat for Humanity a ajutat victimele dezastrelor din Thailanda si Indonezia si in prezent reconstruieste locuintele a 50.000 de familii ramase pe drumuri in urma cutremurului de la inceputul acestui an din Haiti.

„Acum, mai mult ca oricand, Europa FM este de partea oamenilor din Moldova carora apele le-au distrus vietile si casele in doar un minut. Sute de familii, copii si batrani au ramas fara adapost, fara un acoperis deasupra capului si fara agoniseala de o viata. Ceea ce apele au luat cu ele poate fi recladit doar cu ajutorul nostru, prin solidaritate si un SMS trimis de fiecare dintre noi la 874. Fiti alaturi de noi, caci doar impreuna putem sa reconstruim vietile distruse de furia apelor”, a declarat Marius Furdui, Director Adjunct Europa FM.

„Speram sa convingem un numar de cel putin 20.000 de utilizatori de telefonie mobila sa trimita acest SMS in valoare de 2 euro, la numarul 874 si cu acesti bani stransi, cel putin 2 familii care acum nu au adapost si dorm la rude sau la cunostinte in camere supraaglomerate sa beneficieze de o locuinta simpla si decenta pana la venirea iernii. Am ajutat sute de alte familii pana acum, vom putea interveni si de aceasta data cu locuinte noi, renovari si consiliere in reabilitari, dar avem nevoie de cat mai multi romani sa fie alaturi de noi si sa trimita acest SMS care poate schimba destine”, a declarat Mihai Grigorean, Managerul Programului de Raspuns la Dezastre HFHRomania

Suporteri importanti ai campaniei „Acum, mai mult ca oricand” sunt si companiile de telefonie mobila Orange, Vodafone si Cosmote, care asigura gratuit acest serviciu.

In urma rapoartelor oficiale, ultimul la data de 01.07.2010, emise de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta al M.A.I, efectele dezastruoase ale inundatiilor in 22 judete din tara sunt: 22 persoane decedate, 246 de locuinte complet distruse de ape, 4500 de locuinte inundate si 12.500 de persoane evacuate, in timp ce codul de ploi masive si inundatii este mentinut in continuare.

* Puteti dona 2 Euro prin trimiterea unui SMS la numarul 874 in retelele Vodafone, Orange si Cosmote in perioada 7 – 31 aprilie. Servicii oferite gratuit. Nu se percepe TVA.

Habitat construieste locuinte pentru familiile nevoiase din Romania prin proiecte locale pe intreg teritoriul tarii. Mai mult de 1600 de familii nevoiase care locuiau in conditii mizere, fara speranta unei vieti mai bune pentru copiii lor, au acum un camin sigur si sanatos datorita programelor Habitat for Humanity.

Petruta Pacuraru
0728 979 939
petruta.pacuraru@habitat.ro
www.habitat.ro

Go to Top