window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

EUROPAfest 2012 | 04-19 mai 2012

EUROPAfest 2012 aduce de 2 x mai multa muzica buna - afis EUROPAfest 2012

Singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale jazz, blues, pop si muzica clasica se desfasoara anual la Bucuresti, reusind cu fiecare editie sa creeze o imagine pozitiva Romaniei.

Sub sloganul „It’s all about live quality music!”, Festivalul International EUROPAfest revine in anul 2012 cu artisti si muzica de calitate, cu o imagine proaspata, dar si cu o surpriza asteptata de multa vreme de fanii sai – evenimentul va avea o durata de 16 zile.

Asadar, festivalul debuteaza pe data de 4 mai cu un concert dedicat celebrarii Zilei Europei, organizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si se va incheia pe data de 19 mai cu Gala EUROPAfest, cand castigatorii vor fi facuti cunoscuti publicului, iar spectatorii vor avea ocazia sa asculte live cele mai bune trupe.

Pe langa cele doua evenimente ce marcheaza inceputul si sfarsitul festivalului, bucurestenii au ocazia de a participa la inca 10 evenimente, printre care: mult-asteptatele de catre public concerte de jazz, blues si pop, cea de-a sasea editie Bucharest International Jazz Competition, care gazduieste 25 de trupe de jazz din 24 de tari, Jeunesses International Violin Competition, la care s-a inregistrat un numar record de participanti intr-un concurs din Romania: 138 de participanti din 38 de tari si Caffe Festival, concerte in spatii neconventionale.

La cea de-a 19-a editie a festivalului sunt asteptati peste 300 de invitati din 45 de tari, nu numai din Europa, ci si din alte tari, participantii de alta nationalitate fiind in proportie de 90% : Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, China, Columbia, Coreea de Sud, Croatia, Cuba, Ecuador, Elvetia, Finlanda, Franta, Georgia, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Israel, Italia, Japonia, Kazakhstan, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Rep. Moldova, Romania, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, SUA, Suedia, Taiwan, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Din anul 2005 festivalul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu.

Agenda EUROPAfest este plina de evenimente atractive, incat iti e greu sa bifezi doar unul singur! De aceea, organizatorii te asteapta sa li te alaturi oricand in perioada 4 – 19 mai pentru a sarbatori muzica de calitate.

Informatii suplimentare si fotografii :
jmEvents.ro
Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

EUROPAfest
jazz | blues | pop | classic

_________________________________________________________________________

Agenda

EUROPAfest 2012

Bucuresti, 4 – 19 mai

4 mai | Concertul de deschidere ‐ Ziua Europei
Deschiderea festivalului va avea loc pe 4 mai printr‐un concert dedicat sarbatoririi Zilei Europei, realizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Saptamana de muzica buna incepe cu armonie, fast, exuberanta si atmosfera electrizanta. Seara promite momente de jazz, blues, pop si muzica clasica sustinute de numele de afis ale evenimentului, interpretari inedite si
originale, invitati speciali, proiectii si prezentari spectaculoase.

5 – 12 mai | Concerte ‐ Jazz, Blues, Pop
In serile urmatoare, jmEvents propune concerte de jazz, blues si pop sustinute de trupe consacrate din Suedia, Italia, Australia, UK, Spania.

5 – 18 mai | Caffe Festival
Printre cele mai faimoase si iubite parti ale festivalului se numara si Caffe Festival ‐ concerte live in spatii neconventionale. Prezente muzicale deja consacrate, dar si din noua generatie, vor sustine concerte de jazz, blues & pop si jam sessions in mijlocul publicului.

12 – 19 mai | Bucharest International Jazz Competition
Bucharest International Jazz Competition este o manifestare singulara in peisajul jazz‐ului profesionist din Romania, dar si din SE Europei, aflata la cea de a 6‐a editie. Bucharest International Jazz Competition este cotat intre primele 3 concursuri de jazz din Europa. Se adreseaza trupelor si vocalistilor, avand ca scop recunoasterea valorilor jazzului international. Competitia este secondata
de organizarea de jam sessions si workshopuri sub indrumarea unor specialisti europeni.
25 trupe cu muzicieni din 24 de tari vor reprezenta noua generatie a jazz‐ului mondial in 7 zile de muzica intensa, 100% jazz and more.

12 – 19 mai | Jeunesses International Music Competition – vioara
Al doilea concurs desfasurat sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition, competitie binecunoscuta in domeniul muzicii clasice, atat in tara cat si la nivel international. Evenimentul ofera artistilor vizibilitate si suport intr‐un moment in care a alege muzica clasica reprezinta o provocare. Acestia vor evolua in fata unui juriu international.
In 2012, concursul a inregistrat un numar record de 138 de violonisti din 38 de tari, un numar dublu fata de numarul de participanti inregistrat la orice concurs international de vioara derulat in Romania. Atat cei deja indragostiti de muzica clasica, cat si cei care decid sa o descopere prin EUROPAfest, ii pot cunoaste pe viitorii mari clasici internationali.

19 mai | Gala EUROPAfest
Festivalul se incheie cu un eveniment de tinuta ‐ Gala EUROPAfest, o seara in care publicul are ocazia sa regaseasca cele mai apreciate acorduri si cele mai impresionante prezente. Cu aceasta ocazie are loc si decernarea Diplomei de excelenta pentru sustinerea culturii, acordata de Casa Regala.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top