window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

EUROPAfest sărbătorește International Jazz DayPe 30 aprilie 2013, EUROPAfest sărbătorește International Jazz Day, aflată sub patronajul UNESCO prin trei evenimente importante:  Bucharest International Jazz Competition și lansarea a două site-uri dedicate jazz-ului www.jazzcompetition.ro și www.jmEvents.ro.

Ajuns la ediția cu nr. 7, Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz din Europa, aduce în perioada 18-25 mai concerte, workshop-uri și jam sessions. Evenimentul s-a evidențiat pe piața de jazz ca lider de opinie, mereu dornic să ofere spectatorilor un mix inedit de producții și creații de jazz. În 2013, peste 27 de trupe din 22 de țări, din SUA până în Indonezia, vor transforma Bucureștiul în capitala jazz-ului mondial.

Site-ul www.jazzcompetition.ro va fi lansat public pe data de 30 aprilie, având ca target muzicienii de jazz profesioniști și iubitorii acestui gen muzical din întreaga lume. Încă de la primul click ești introdus în lumea neconvențională a jazzului. Un site ce transmite sentimentul că te afli în sala de concerte, aproape de artiști și guști cu poftă fiecare acord de jazz. Culoarea galbenă transmite energie și bună dispoziție, iar eleganța și în acelasi timp rafinamentul acestui site sunt prezentate prin imaginea unui pian care așteaptă să fie ascultat.

Site-ul www.jmEvents.ro aparține unuia dintre actorii principali în domeniul organizării de evenimente din spațiul autohton. jmEvents acordă o atenție deosebită programelor și proiectelor dedicate jazz-ului, între acestea numărându-se evenimente de prestigiu, cu 20 de ani de tradiție precum EUROPAfest – jazz, blues, pop și clasic. În 2013, sub sloganul “It’s all about live quality music!” festivalul prezintă peste 300 de artiști din 52 de țări. La categoria jazz vor avea loc concerte, jam sessions, workshopuri, dar și prezentări cu fotografii de jazz. La acesta se adaugă PROMS – Jazz & Classic, Urban Culture Fusion, un melanj între acorduri de jazz, muzică clasică sau de film.

jmEvents promovează jazz-ul profesionist în România și subscrie valorilor promovate de Ziua Internațională a Jazz-ului : unitate, pace, libertate de exprimare și eradicarea discriminării. 30 aprilie reunește comunități, artiști, pasionați de jazz din toată lumea pentru a sărbători și a învăța despre arta jazz-ului, rădăcinile sale, viitorul și impactul lui. International Jazz Day contribuie la dezvoltarea socială și culturală prin intermediul muzicii, jazz-ul fiind văzut ca instrument de educație, dialog și comunicare. Energia și libertatea jazzului unesc continente, în această zi având loc peste 100 de evenimente, în mai multe țări din lume: concerte, conferințe, proiecții de filme, expoziții de fotografii. Nume mari ale muzicii se alatură anual acestei sărbători a jazz-ului, printre care  Herbie Hancock, John Beasley, Tony Bennett, George Benson.

Informații suplimentare:

0720.31.61.62 | office@jmEvents.ro |  www.jmEvents.ro

http://www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Go to Top