window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

EUROPAfest Tour 2012 PROMS Music CrossoverDe mai bine de 10 ani, sub tutela jmEvents, publicul consumator de muzică bună este invitat să se bucure de evenimente de calitate. Din vară și până la sfârșitul toamnei EUROPAfest Tour propune o serie de producții variate într-o ambianță potrivită cu vacanța, dar și cu tumultul marilor orașe. Anul acesta, în perioada iulie-noiembrie, în cadrul EUROPAfest Tour vor avea loc concerte de jazz și blues cu trupe de excepție din Europa, Prize-winners Tour, summer academy, workshopuri și master-classes.

Primul eveniment din cadrul EUROPAfest Tour este o producție inedită, care combină jazz-ul cu muzica clasică, PROMS Music Crossover – East-West Connections, cu concerte în perioada 26-30.06.2012 în România și Rep. Moldova.

Definit ca eveniment – concert, PROMS Music Crossover prezintă un concept muzical nou, un melanj între artiști de jazz și muzică clasică, ce reinterpretează într-o manieră rafinată, într-un fusion inedit, teme cunoscute din repertoriul internațional de jazz, pop, blues.

Grupul PROMS include muzicieni de top, din diferite țări, laureați a prestigioase festivaluri internaționale, care dau consistență, autenticitate și savoare fiecărui eveniment. Din țară, sau de pe întreg continentul european, artiștii evenimentului se bucură de recunoaștere în lumea muzicală.

Conceptul PROMS este cunoscut în lume în principal datorită BBC PROMS, eveniment cu tradiție în Marea Britanie, realizat pentru prima dată la Londra în 10 august 1895. Ideea acestui eveniment a pornit de la dorința organizatorilor de a atrage un public cât mai larg către muzica clasică, prin prezentarea unor lucrări cunoscute într-o formă mai accesibilă, desprinsă de formalități, de tipul concert-promenadă. Ideea s-a bucurat de succes, astfel încât astăzi, cea mai cunoscută manifestare a conceptului PROMS este o îmbinare între pop și muzică clasică, așa-numitul pop-simfonic, care atrage mii de fani din întreaga lume.

Promițând spectacole pline de culoare și diversitate, evoluții live dintre cele mai interesante și energice, conceptul PROMS Music Crossover este primit cu brațele deschise de către publicul european de pretudindeni, pasionat al muzicii, indiferent de vârstă, educație sau preferințe muzicale.

Concertele ce au loc sub amprenta brandului PROMS se bucură de succes oriunde sunt prezentate. În turneele 2009-2011 au avut loc peste 40 concerte în 9 țări: Franța, Austria, Italia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Germania, Moldova și România, în fața unui public întodeauna entuziast, ce a umplut până la refuz spațiile de concerte, îmbrăcând cu ropote de aplauze și bis-uri la scenă deschisă evoluția muzicienilor, interpretările de virtuozitate, pline de rafinament și repertoriul surprinzător.

Informații suplimentare:

0740.759.566 | office@jmEvents.rowww.jmEvents.ro

http://www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Go to Top