window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Bucuresti, 27 aprilie 2010 Cu ocazia vizitei oficiale in Romania, Presedintele interimar al Republicii Moldova, Excelenta Sa dl. Mihai Ghimpu a avut o intalnire cu Presedintele CCIR, E.S. dl. Mihail M. Vlasov si cu oameni de afaceri romani, la Palatul Camerei de Comert.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, E.S. dl. Mihail M. Vlasov a salutat inaltul oaspete din Republica Moldova si delegatia care il insotea, urandu-le bun venit si asigurandu-i de toata deschiderea Sistemului Cameral din Romania catre intarirea relatiilor comerciale cu Republica Moldova.

Excelenta Sa dl. Mihai Ghimpu, presedintele interimar al Republicii Moldova a mentionat in cuvantul sau de deschidere ca legaturile dintre cele doua tari vecine sunt foarte stranse si a adaugat ca Romania se afla pe locul doi, dupa Federatia Rusa in ceea ce priveste volumul schimburilor comerciale ale Republicii Moldova. In acest context, Domnia Sa a propus presedintelui CCIR deschiderea unei Reprezentante a Camerei Nationale la Chisinau pentru a intensifica relatiile economice si a deschide accesul catre noi piete oamenilor de afaceri din Romania. E.S. dl. Mihail M. Vlasov, președintele CCIR a mentionat ca va prezenta aceasta propunere Colegiului de Conducere al Camerei Naționale și personal va sprijini aceasta inițiativa.

Accentuand asupra faptului ca relansarea economica este posibila doar prin revitalizarea mediului de afaceri, membrii delegatiei oficiale din Republica Moldova au tinut sa prezinte oportunitatile de investitii numerosilor oameni de afaceri romani prezenti la masa rotunda, care au reprezentat diverse domenii de activitate: industria petroliera, domeniul bancar, agricultura, industria alimentara, viticultura si vinificatia, industria textila, etc.

Din delegatia oficiala a Republicii Moldova au mai facut parte: dl. Valeriu Lazar, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei; dl. Gheorghe Salaru, Ministrul Mediului; dl. Marcel Raducan, Ministerul Constructiilor si Dezvoltarii Regionale; dl. Ion Cebanu, Ministrul Tineretului si Sportului; dl. Oleg Bodrug, deputat in Parlamentului Republicii Moldova, dl. Dorin Chirtoaca, Primarul General al Chisinaului; dl. Mihai Balan, consilier al Presedintelui pe probleme de politica externa si integrare europeana; dl. Efim Chilari, insarcinat cu afaceri a.i. al Republicii Moldova la Bucuresti, si au fost insotiti de o numeroasa delegatie de jurnalisti din Republica Moldova.

Pentru a face pasi concreti in sensul intensificarii relatiilor bilaterale, a fost transmisa invitatia oamenilor de afaceri romani prezenti la masa rotunda, de a participa la evenimentele ce vor avea loc la Chisinau in luna mai, o expozitie a IMM-urilor, si in luna iunie Forumul Investitional Business Week Moldova, in cadrul caruia se va organiza un forum de o zi dedicat Romaniei. Mesajul de incheiere a intalnirii a fost va asteptam la Chisinau.

Birou Imagine Sistem Cameral
Directia Relatii Publice
Tel: 021/319.00.94
e-mail: drp@ccir.ro
drp@ccir.ro

2013-12-02T19:57:47+02:0028 aprilie 2010|Categories: business / banci / asigurari / finante, COMUNICATE DE PRESA|
Go to Top