window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');
  • Advertising4U.RO-advertising.and.media.solutions-Comunicate.de.presa.Info.Evenimente.Media.NEWS.BUSINESS

SARS ( Search and Rescue Service Romania), unitatea zonala Muntenia, va  participa joi, 6 iunie 2013, incepand cu ora 09:00, in municipiul Slobozia, la exercitiul cu forte si mijloace in teren, organizat de Componentele Sistemului Judetean de Management al Situatiilor de Urgenta, avand ca tema Managementul si gestionarea situatiilor de urgenta determinate de producerea unui cutremur de mare intensitate.

“SEARCH AND RESCUE SERVICE” Romania sau S.A.R.S. Romania (in traducere: Serviciul de Cautare-Salvare) este un serviciu specializat in desfasurarea de actiuni de tip “Search and Rescue” sau SAR (in traducere: actiuni de cautare-salvare) si interventii in caz de dezastre, inclusiv acţiuni umanitare, in concordanta cu necesitatile la nivel national, zonal si local si cu normele generale admise pe plan international.

Conform scenariului, in zona Vrancea, la ora 09:00, la o adancime de 110 km, are loc un cutremur de pamant cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter, care s-a resimtit pe directia Focsani- Buzau- Bucuresti-Zimnicea, cu intensitatea de 7,2 grade pe scara Mercalli , cauzand pierderi si distrugeri insemnate, Ialomita fiind unul dintre cele mai afectate judete.

In cazul exercitiului vor fi simulate activitati de salvare a persoanelor surprinse in diferite medii , respectiv salvari de la inaltime, salvari de sub daramaturi, acordarea de prim ajutor calificat, precum si stingerea unor incendii. De asemenea, in Parcul Tineretului din Slobozia va fi amenajata o tabara pentru sinistrati.

Cetatenii municipiului sunt rugati sa nu intre in panica, fiindu-le recomandat ca in intervalul 10:00-11:30 sa evite deplasarea in zonele Bulevardul Unirii si Piata Revolutiei. De asemenea, incepand cu ora 11:30 , acestia sunt invitati sa vada tabara de sinistrati.

In cadrul aplicatiei, alaturi de SARS (Search and Rescue Service Romania) – Serviciul de Cautare-Salvare, unitatea zonala Muntenia, vor fi angrenate forte si mijloace ale Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ialomita, ale Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Slobozia cu structurile subordonate, subunitati specializate ale Detasamentului de Pompieri Slobozia din cadrul Inspectoratului de Urgenta Ialomita , Politia Locala Slobozia, Inspectoratul de Politie al judetului Ialomita, Serviciul Judetean de Ambulanta, Oficiul de Telecomunicatii Speciale Ialomita, precum si alte servicii deconcentrate si descentralizate coordonate de Institutia Prefectului, in scopul eficientizarii managementului si gestionarii unitare a intervenitiei pentru limitarea si inlaturarea efectelor unui cutremur.

Go to Top