Institutul Cultural Român și Ambasada Statului Israel în România organizează, la Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22), Forum, etajul I, vernisajul expoziției Covenant of the Parts semnată de artista israelienă Tal Bear.

Tal Bear are prima expoziție personală la București. În Legământul Părților, Dumnezeu îi poruncește lui Avraam să-și taie animalele și să aranjeze bucățile față în față, simetric. Imitând această narațiune, lucrările lui Tal exprimă un spațiu în care obiectele se separă și extremitățile se contopesc. Tal Bear revendică o nevoie, o ceremonie, un pact. Nevoia de a diseca pentru a determina o noutate să renască din propriile piese. În creațiile sale, artista ilustrează golul dintre două părți diferite, în același timp având înțelegerea că acestea se pot asocia, vedea una pe cealaltă, confrunta ori chestiona.

Tal Bear locuiește și creează în Ierusalim, Israel. A studiat la Academia de Artă și Design Bezalel, Departamentul de Arte Frumoase. Este absolventa unui masterat în terapie prin artă, a Institutului David Yellin, Israel.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 8-22 decembrie 2017.