Expozitia GRUP 4+1:  “LOCOGRAFII ediția a II-a via Santorini

ELITE ART GALLERY deschide expoziția de pictură și grafică LOCOGRAFII 2 – via SANTORINI. Expun sub titulatura GRUP 4+1: DUMITRU BOSTAN, OVIDIU BUZEC, MIHAIL GAVRIL, NICULAI MOROȘAN, MIHAIL VOICU cu lucrări inspirate din Santorini.

Santorini este tărâmul de unde pornește mitul Atlantidei și de unde pornește călătoria inițiatică a celor 5 artiști. În trecut, minunata lagună a Portului Santorini era centrul insulei, spațiu scufundat de puternicele erupții vulcanice ce au schimbat topografia locului, aducându-i în schimb particularitatea, specificul. Motivați de acestea, un grup de artiști români contemporani calcă pentru prima dată pe nisipurile negre și roșii, pe falezele naturale înalte, pe străduțele mici și înguste cu privire la mare pentru a-și căuta fiecare motivele, sursele și resursele creatoare. Apoi, în demersul lor creativ se opresc asupra caselor de un alb orbitor, cu acoperișuri rotunjite, ce par chilii săpate în lava pietrificată, compunându-le pe diferite suporturi. Mergând mai departe, recompun spațiile în compoziții aproape abstracte, în care sunt doar sugerate elemente figurative precum clopote, pești, acoperișuri.

Expoziția va fi la dispoziția publicului în intervalul 9 – 30 septembrie 2014, în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 11:00 – 19:00, iar sâmbăta în intervalul 11:00- 17:00, la ELITE ART GALLERY din strada Academiei, nr.15.