window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Expozitie @ Bucuresti : „BALCIC 2011”

„BALCIC  2011” / 03–24 NOIEMBRIE 2011

ELITE ART Club UNESCO anunta deschiderea expozitiei de pictura BALCIC  2011, joi,

3 noiembrie, ora 18:30, la ELITE ART GALLERY, strada Academiei, nr.15, sector 1, Bucuresti.

Expozitia cuprinde lucrari apartinand celor 8 pictori care au participat anul acesta la tabara de creatie de la Balcic, in perioada 12-19 iulie: Olimpia Hinamatsuri-Barbu, Ionut Theodor Barbu, Anca Boeriu, Ilie Chioibas, Mariea Petcu Chioibas, Gavril Kovacs, Florin Stoiciu si Eugen Vasile.

“Proiectul Balcic 2011 vine ca o continuare a activitatii de mecenat, sustinuta de-a lungul timpului de ELITE ART Club UNESCO.  Acest eveniment a devenit traditie in spatiul cultural, fiind concretizat prin tabere si expozitii anuale, dintre care amintim “Pictori de azi la Balcic” , “Balcic, scoala de la Marea Neagra” , “Balcic- intre zodii”. Proiectul a devenit astfel o platforma prin care promovam tinerii artisti si in acelasi timp o modalitate de expresie a responsabilitatii sociale prin cultura” a declarat Mihaela Dragomir, presedinte al Elite Art club Unesco.

Proiectul a fost initiat in 2004 de pictorita Marilena Murariu, impreuna cu asociatia culturala  Elite Art Club UNESCO, obiectivul sau fiind reinvierea spiritului Balcicului in pictura romaneasca. Considerat in perioada interbelica o adevarata Mecca a artistilor plastici, in micul oras de pe coasta Marii Negre se reuneau in fiecare vara nu mai putin de 150 de pictori. Tonitza, Ghiata, Steriadi, Pallady, Ressu, Muntzer, Daratescu sunt doar cateva nume care obisnuiau sa frecventeze locul pentru a picta.

Anul acesta, “BALCIC 2011” isi propune noi atitudini, noi interpretari asupra acestui “topos artistic si poetic”.

”Acestea s-au adunat acum intr-o noua expozitie, oglinda unei noi editii a programului “ Pictori de azi la Balcic”, o alta ocazie de a citi orasul de vis al Reginei Maria prin prisma altor sensibilitati vizuale contemporane” declara doamna Luiza Barcan.

sExpozitia poate fi vizitata in perioada 3 – 24 noiembrie , de luni pana vineri, intre orele 11.00-19.00, sambata,  intre 11.00-14.00 la ELITE ART GALLERY ( Galeriile de Arta ale Municipiului Bucuresti), din strada Academiei, nr.15.

Maria

ELITE ART Club UNESCO este o asociatie culturala fara scop patrimonial, implicata in organizarea si promovarea unor ample proiecte, al caror scop principal este de a aduce in prin plan adevaratele valori ale artei contemporane romanesti si de a educa publicul in spiritul recunoasterii si aprecierii lor. Printre proiectele reprezentative mentionam concertele PROMS of Delight, care imbina dupa un concept inovator muzica simfonica si stilurile pop, jazz, cross-over, fiecare editie bucurandu-se de aprecierea unui public numeros. De o mare vizibilitate se bucura si proiectul de arte vizuale „Pictori de azi la Balcic”.

Din iulie 2009, ELITE ART Club UNESCO este reprezentanta Jeunesses Musicales International in Romania.

Expozitie @ Bucuresti  „BALCIC  2011”  03–24 NOIEMBRIE 2011

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top