window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Expozitie de Club si Examen de Selectie pentru Ciobanescul Romanesc Carpatin

Clubul national responsabil cu selectia si promovarea Ciobanescului Romanesc Carpatin, sub denumirea lui Carpatin Club Romania (C.C.R.), organizeaza la Motelul Gilau din Cluj-Napoca in data de 25 aprilie 2010, incepand cu ora 09.00 Expozitia de club si Examen de selectie la aceasta rasa.

Aceasta manifestare specifica are drept scop popularizarea si promovarea Carpatinului Romanesc, considerat „caine national” al poporului roman. Carpatinul este un caine nobil, un caine nepretentios si inteligent, devotat, in stare sa-si dea viata pentru stapanul sau. Carpatinul a ramas in toata puritatea rasei lui pana in zilele noastre un caine deosebit, calm si echilibrat, un caine de paza innascut dar si un caine de familie devotat. Rasa Ciobanescului Carpatin este pe buna dreptate recunoscuta ca fiind unul dintre simbolurile nationale cu care ne putem mandri in orice simfonie chinologica internationala.

Scopul acestei duble manifestari organizate la Motel Gilau este de a promova rasa Ciobanesc Carpatin Romanesc si a realiza masuratori morfometrice in vederea intocmirii dosarului necesar omologarii definitive a acestei rase. „Expozitiile si examenele de selectie nationale sunt extrem de importante pentru viitorul rasei Ciobanesc Carpatin Romanesc. Acestea sunt practic punctul de pornire in vederea omologarii noilor exemplare, a recunoasterii calitatilor si originii acestora”, afirma Vasile Bodea, Presedintele Carpatin Club Romania. Examenul de selectie implict atat examinarea si masurarea parametrilor morfologici (talie, texturt si calitatea parului, pigmentarea ochilor, dantura, musculatura, miscarea, etc) cat si a celor comportamentali, caracterul calm si echilibrat al cainelui fiind un criteriu extrem de important.

Carpatin Club Romania, organism insarcinat cu promovarea si popularizarea rasei Ciobanesc Carpatin in tara si peste hotare atrage atentia posesorilor si iubitorilor de caini din aceasta rasa asupra beneficiilor aduse de participarile la expozitii nationale si internationale de profil. „In 2012 Romania va organiza Campionatul European Canin la Bucuresti unde speram ca participarea Ciobanescului Romanesc Carpatin sa se ridice la nivelul asteptarilor noastre, indeplinindu-si astfel inca o data rolul de promotor al imaginii tarii noastre pe plan international. In vederea obtinerii unor rezultate notabile selectarea timpurie a unor exemplare valoroase si antrenarea lor prin participarea la alte manifestari nationale si internationale este imperativa” adauga Vasile Bodea. Expozitiile nationale organizate de asociatiile autorizate indeplinesc exact acest rol de selectie, contabilizare a exemplarelor si introducere in lumea competitiilor canine.

Asociatia Carpatin Club Romania este persoana juridica romana, inregistrata in martie 2007, si membra a Asociatiei Chinologice Romane si a Federatiei Chinologice Internationale.
CARPATIN CLUB ROMANIA are drept scop: selectia, ameliorarea, conservarea, crestere numerica si valorica a rasei Ciobanesc Romanesc Carpatin precum si promovarea si popularizarea acesteia in tara si peste hotare, educarea membrilor sai in spirit etic si sportiv, organizarea de manifestari specifice clubului in vederea popularizarii si promovarii rasei Ciobanesc Romanesc Carpatin, dezvoltarea contactelor si schimburilor de experienta cu alte organizatii similare sau persoane fizice din tara sau din strainatate recunoscute de catre Asociatia Chinologica Romana.

Liana Borz
PR Account Executive
D’Avantage Consult
www.davantage.ro

georgiana.corsau@davantage.ro
georgiana.corsau@davantage.ro
http://www.davantage.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top