Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă invită la vernisajul expoziției intitulată „Fragmente din grădina secretă” a pictorului Nicolae Ionescu, joi, 8 decembrie 2022, ora 18:00, la Artoteca BMB.

Nicolae Ionescu este un pictor grafician foarte cunoscut, ce are în palmares nenumărate expoziții personale. Prima expoziție a avut loc în anul 1969, la Sibiu. Au urmat o serie de expoziții dintre care amintim pe cele din 1978, 1993, 2002, de la București, pe cea din 2008, de la Bușteni și cea din anul 2000, de la Pogradec – Albania.

Lucrările sale au făcut parte și din expoziții de grup precum cele din 1995, 1998, 2006, la București, 2007, la Muzeul de Artă din Brașov, 2018, de la Pogradec – Albania. Operele sale se regăsesc în colecții particulare din Albania, Anglia, Canada, Germania, S.U.A., Grecia și România.

„Străin vocației pentru spectacol, pictorul a căutat întotdeauna să descifreze tainele structurii modelului său. Poate tocmai din această dorință modelele sale au fost întotdeauna o piatră spălată de ape, o plantă sau un trunchi de copac. Aparent modeste, aceste modele, prin acuitatea observației, prin siguranța mâinii și prin armonia cromatică de o remarcabilă transparență și strălucire, deveneau, prin pretexte de analiză, subiecte de tablou” Radu Ionescu – critic de artă

În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul curatorii expoziției Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice și dr. Radu George Serafim, critic de artă.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția de artă plastică, parte din Stagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri,  în perioada 8 decembrie 2022 – 14 ianuarie 2023, de luni până vineri, între orele 09:00-17:00, la Artoteca BMB, Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.