window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Facebook este clasat pe locul patru in top 10 al celor mai populare tinte pentru atacurile de tip phishing

Expertii Kaspersky Lab au realizat raportul atacurilor de tip spam pentru primul trimestru al anului 2010, atentionand utilizatorii ca numarul tentativelor de phishing pe retelele sociale a crescut alarmant. In mod neasteptat, Facebook a devenit una dintre cele mai populare tinte, autorii raportului declarand: „Este pentru prima data, de cand am inceput monitorizarea traficului de spam, cand atacurile asupra unei retele sociale au fost atat de prolifice”.

Procentajul e-mail-urilor de tip phishing din primul trimestru al anului este de 0,57% din volumul total al traficului de mesaje electronice. Spammer-ii au invatat sa exploateze noile platforme de Internet, precum blogurile sau retelele sociale, pentru scopuri proprii. Saturatia pietei de spam a condus la o stagnare a acesteia, stabilindu-se la 85,2% din totalul traficului pe Internet in primele trei luni ale anului 2010. Acest procent coincide cu cel de la sfarsitul anului 2009.
Primele trei tari considerate principalele surse de spam in lume sunt Statele Unite ale Americii (16%), India (7%) si Rusia (6%). In acest clasament, Romania se afla pe locul sapte, cu un procent de 4% din totatul de spam raspandit. O alta tendinta majora este migrarea spammer-ilor de pe domeniile .cn din China catre domeniile .ru din Rusia, datorita unor reguli severe impuse de administratia chineza la inregistrarea unui nou domeniu de Internet. Cele din Rusia sunt mult mai atractive pentru fraudatori, deoarece presupun cerinte legale mai permisive.
Mai multe detalii despre raportul evolutiei spam-ului in primele trei luni ale anului gasiti aici: www.securelist.com

Despre Kaspersky Lab
Kaspersky Lab produce si distribuie unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru
PC, care protejeaza utilizatorul de virusi, spyware, crimeware, hacker-i, phishing si spam. Produsele Kaspersky detin o rata superioara de detectie, avand cel mai rapid timp de raspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, retele de mari dimensiuni si sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltata de Kaspersky este utilizata la nivel mondial in produsele si serviciile furnizorilor de top ai solutiilor de securitate de pe piata IT.
Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele stiri legate de malware, consultati www.viruslist.com.

Andrei Savu
Premium Communication
e-mail: andrei.savu@premiumpr.ro
tel: 0747.303.093

Ionut Tecuceanu
Premium Communication
e-mail: ionut.tecuceanu@premiumpr.ro
tel: 0755.060.117
office@kaspersky.ro
http://www.kaspersky.ro

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top