FAKRO, competitorul polonez al companiei daneze VELUX, pierde plângerea către Comisia Europeană, care a fost folosită începând din anul 2012 ca bază pentru campania de defăimare a Grupului VELUX în majoritatea țărilor europene.

După o investigație care a durat 6 ani, Comisia Europeană a respins plângerea formulată de FAKRO împotriva celui mai cunoscut producător de ferestre de mansardă, compania daneză VELUX. Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Ricardo Cardoso, a confirmat presei internaționale că s-au realizat investigații cuprinzătoare privind acuzațiile aduse împotriva VELUX și nu s-au constatat încălcări ale Grupului VELUX în ceea ce privește regulile concurenței.

„Sperăm că decizia Comisiei Europene să pună capăt acestei lungi liste de plângeri pe care FAKRO le-a invocat împotriva VELUX, atât în presă, cât și în cadrul unor conferințe. Este absolut esențial pentru noi să fim corecți în relația cu concurența și nu avem niciun motiv să ne comportăm altfel. Avem produse de calitate și servicii de nivel ridicat, astfel încât avem nevoie doar de o concurență loială pe piețele pe care operăm”, spune David Briggs, CEO al Grupului VELUX.

FAKRO a descris cazul ca fiind un exemplu al condițiilor concurențiale dificile cu care companiile din Europa de Est se confruntă atunci când încearcă să câștige cota de piață în țări vechi ale UE. Pentru a-și susține și face cunoscut punctul de vedere, producătorul polonez a derulat mai multe campanii în mass-media internațională și a apelat la susținerea politicienilor din Polonia.

„Deoarece Comisia a investigat cazul, am decis să nu comentăm acest lucru din respect pentru activitatea autorităților. Dar a fost o experiență neplăcută având în vedere măsura în care un concurent a fost dispus să critice VELUX. Clienții noștri ne-au cerut, de asemenea, răspunsul nostru la acuzațiile aduse și mulți au fost șocați să audă cât de departe a fost dispus FAKRO să meargă”, spune David Briggs.

Briggs face referire la probabil cel mai mare caz de anchetă cu privirea la spionajul industrial desfășurat în Danemarca, unde un angajat la înalt nivel al VELUX a contactat printr-un intermediar oficialii companiei FAKRO pentru a le vinde câteva mii de documente confidențiale VELUX și înregistrări ale întâlnirilor interne privind clienți, produse, inovații și strategia Grupului. FAKRO a admis în mass-media din Polonia că manageri de vârf din FAKRO s-au întâlnit de mai multe ori cu doi intermediari în legătură cu potențiala achiziție a documentelor secrete sustrase din VELUX.

„Acest caz arată în mod clar că VELUX și FAKRO au opinii foarte diferite asupra concurenței loiale. Sper ca FAKRO să accepte decizia și să-și petreacă timpul în a fi competitor pe piață, în loc să prezinte acuzații și să deruleze o campanie de defăimare”, afirmă David Briggs.

Poliția daneză continuă să investigheze cazul de spionaj industrial împotriva VELUX.

FAKRO a înaintat autorităților de concurență o plângere împotriva Grupului VELUX, iar în 2008 a avut loc un raid la câteva filiale ale companiei daneze. Această anchetă nu a scos la iveală semne de încălcare de către VELUX a normelor cu privire la concurență.

 Despre Grupul VELUX

În urmă cu 75 de ani în Danemarca, Villum Kann Rasmussen, fondatorul companiei, își propunea să transforme podurile întunecate în spații locuibile de calitate, cu lumină naturală și aer proaspăt. De atunci și până în prezent, grupul VELUX a ajuns să fie recunoscut în toată lumea pentru că a revoluționat conceptul de fereastră de mansardă, dar și pentru inovațiile sale în domeniu și abilitatea de a dezvolta produse de înaltă calitate care definesc standardele industriei.

Despre VELUX România

De 21 de ani, mai precis din 19 mai 1997, VELUX România aduce lumina și aerul proaspăt și în casele din România și din Republica Moldova. VELUX România are sediul central și depozitul la Brașov, alegerea unui oraș din centrul țării fiind de la început o decizie strategică pentru distribuirea optimă a produselor. Compania se implică constat în cauze sociale și în viața comunității brașovene.

Pentru mai multe informații accesați www.velux.ro și Facebook VELUX Romania.

Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE Comunicate de Presa