Falimentul Ciprului – plătit din depozitele investitorilor!

Acasa/COMUNICATE DE PRESA/Falimentul Ciprului – plătit din depozitele investitorilor!
  • Advertising4U.RO-advertising.and.media.solutions-Comunicate.de.presa.Info.Evenimente.Media.NEWS

Persoanele care au depozite constituite în Cipru vor fi “loviți” de o taxă suplimentară: statul va reține în plus un comision de 6,75% pentru depozitele până în 100.000 de euro și 9,9% pentru depozitele de peste 100.000 de euro.

Guvernul cipriot se așteaptă ca, în felul acesta, să strângă foarte repede 5,8 miliarde de euro din cele 10 miliarde necesare “răscumpărării” Ciprului.

Saxo Bank atrage atenția investitorilor că este o decizie irevocabilă, cu aplicabilitate imediată și cu efecte negative greu de calculat pe termen lung. În primul rând, “este o gravă încălcare a drepturilor fundamentale ale omului”, consideră Lars Seier Christensen, co-fondator și CEO Saxo Bank, “aplicată de un stat mic la presiunea puterilor străine și ar trebui să dea oricărui investitor de gândit”.

Deși la conferința de presă autoritățile cipriote au declarat că este “e excepție”, nimeni nu poate garanta asta și nici reprezentanții guvernelor europene nu pot exclude asemenea măsuri în altă parte. “Este greu să explici cuiva acum care sunt limitele pe care le au UE și Troika europeană când criza începe să muște cu adevărat”, a mai spus Christensen. “Dacă poți confisca 10% din banii cuiva, poți oricând confisca 25, 50 sau chiar pe toți. Cred că vom vedea lucruri tot mai rele pe măsură ce panica va crește, din dorința de a păstra euro în viață”.

Christensen crede că este o decizie care schimbă fundamental regulile jocului. “Poate însemna chiar sfârșitul zonei euro”, a mai spus co-fondatorul Saxo Bank. Piața va reacționa clasic: e o veste bună, practic, pentru aur și pentru zonele rămase în afara euro – Scandinavia, de exemplu. Pentru statele din eurozonă, decizia aduce o subminare a încrederii în piețe, lucru care îi va afecta pe investitori pe termen lung.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

“Acesta este socialism în stare pură – tot nu-mi vine să cred că s-a întâmplat cu adevărat”, a mai declarat Lars Seier Christensen, CEO Saxo Bank.


 

Despre Saxo Bank

Saxo Bank este o bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online. Banca permite clienţilor să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader şi SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clienţii instituţionali ai băncii. White label reprezintă pentru Saxo Bank o zonă de business importantă şi presupune personalizarea şi crearea de mărci pentru platformele de tranzacţionare  pentru alte instituţii financiare şi brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienţi white label şi deserveşte mii de clienţi retail în peste 160 de ţări. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogaţi şi, de atunci, şi-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga şi birouri în Australia, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

2013-03-18T09:25:27+02:0018 martie 2013|Categories: COMUNICATE DE PRESA|Tags: , , , |
Go to Top