Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) in parteneriat cu Children of Slovakia Foundation (Slovacia) si International Child Development Initiatives (Olanda) au lansat publicatia Ghid de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania.

Maria are 8 ani, este eleva in clasa a doua si are tendinte de obezitate. Pentru ca, la ora de educatie fizica, ii era rusine, iar colegii o strigau grasa, Maria a rugat-o pe mama ei sa-i obtina o scutire medicala. Asemeni ei, alte colege cu probleme similare au renuntat la aceasta disciplina.

George are 15 ani, nu are prieteni si petrece peste 12 ore pe zi in fata calculatorului. In urma cu ceva vreme, baiatul era un expert al calculatorului, dar acum a renuntat la scoala, s-a izolat de parinti si este foarte instabil emotional, trecand de la stari de depresie la iritabilitate. Pasiunea sa pentru calculatoare si tehnica s-a transformat intr-un viciu periculos.

Crina are 12 ani si are ambii parinti plecati la munca in strainatate. Fetita, impreuna cu cei 3 frati ai ei, au fost lasati in grija unei matusi. Fiind suprasolicitata cu treburile casei (curatenie, grija de frati) Crina a inceput sa aloce din ce in ce mai putin timp scolii, iar notele ei au scazut simtitor….

Va suna cunoscute aceste probleme? Copiii vostri se confrunta cu ele si nu stiti cum sa le rezolvati?

Aceste trei cazuri sunt doar cateva exemple de nevoi emergente pe care le intampina generatia de copii si tineri a zilelor noast