Federația Română de Alpinism și Escaladă a desemnat cei mai buni sportivi ai anului 2015

Dor Geta Popescu  Alpinistul anului 2015

Au fost premiate, pe ramuri sportive, rezultatele și realizările meritorii și în progres din competițiile internaționale sau cu relevanță în lumea alpină mondială și la nivel național în cadrul Campionatelor Naționale și Cupei României.

Rezultate notabile pe fiecare disciplină în parte:

ALPINISM TEHNIC

Cea mai valoroasă realizare în domeniul alpinismului tehnic în expediții externe este cea a echipei AUREL SĂLĂȘAN – STANA ALIN.

Aceștia au ajuns pe vârful Fitz Roy din Patagonia, avnâd înălțimea de 3404 metri, pe ruta Franco-Argentina, cotată a fi ED (extrem de dificilă).

ESCALADĂ

Cele mai bune performanțe în escalada sportivă au fost obținute de către DARIUS RÂPĂ din cadrul Alpin Club Carpatic și component al Lotului Național de
Escaladă – copii, care a obținut locul 2 în cadrul concursului de grand slam de la Petzen/Austria, unde a câștigat și probele de dificultate și bouldering.

ALPINISM DE ALTITUDINE

Cea mai valoroasă realizare în anul 2015 este reușita sportivei DOR GETA POPESCU de la CS Montan Altitudine – Râșnov. DOR GETA POPESCU a urcat pe cel mai înalt vulcan din lume, OJOS del SALADO având altitudinea de 6873 de metri și astfel devine, la vârsta de 12 ani, cea mai tânără alpinistă din lume care reușește o ascensiune pe acest vârf.

SCHI – ALPINISM

Sportivul VIOREL PALICI a fost desemnat ca cel mai bun schior alpinist român atât în competițiile internaționale, cât și în cele naționale ale anului 2015. Este sportiv la Clubul Sportiv Aplicativ Militar Bucegi Predeal și component al Lotului Național de Schi Alpinism.

Comenteaza