window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Festivalul Bujorului de Munte @ Gura Riului – Sibiu

Advertising4U.ro-Comunicate-de-presa-Info-evenimente-Media-NEWSFestivalul Bujorului de Munte @ Gura Riului – Sibiu

@ Gura Riului – Sibiu

@ 07-08 iulie 2012

In weekend-ul 7-8 iulie comunitatea din Gura Riului isi invita oaspetii la o noua editie a festivalului de traditii din localitate, Festivalul Bujorului de munte

Festivalul Bujorului de munte a devenit deja o traditie in judetul Sibiu, fiind unul dintre cele mai importante momente ale anului in care portul romanesc, folclorul, dansul si obiceiurile ardelenesti aduna mii de iubitori ai ceea ce cu mandrie se poate numi “o culegere” de românism adevarat. Sarbatorit la inceputul lunii iulie, bujorul de munte infloreste in zona Iezerelor Cindrelului, locul de unde izvoraste Cibinul si pe unde ciobanii ardeleni si-au scris si si-au trait istoria.

In zilele de 7 si 8 iulie, iubitorii de traditii sunt asteptati si in acest an, in zona Sub Baraj din Gura Riului, unde vor avea din nou parte de 2 zile in care pot savura obiceiurile zonei.

“La fiecare editie dorim sa aducem noutati la festival si sa introducem momente noi”, declara primarul Comunei Gura Riului, dl Calin Gheorghe. “Si anul acesta sub bagheta maestrei Silvia Macrea ne vom bucura de un program folcloric deosebit, atat specific zonei cat si sustinut de invitati speciali. Bucataria traditionala va fi prezentata de pensiunile din localitate. Noutatea o va reprezenta de aceasta data programul de jocuri specifice locului, un stand de mestesuguri, un atelier de pictat icoane pe sticla pentru copii. Si asa cum am facut-o in ultimii trei ani, vom incerca sa transmitem si un mesaj eco participantilor la festival, rugandu-i prin intermediul copiiilor din Gura Riului sa aiba grja de frumusetile locului unde petrec”, a conchis acesta.

Festivalul este organizat si anul acesta de Consiliul Local din Gura Riului, Primaria Gura Riului, Consiliul Judetean Sibiu, cu sprijinul partenerilor: Asociatia de Infrumusetare a Gurii Riului, Asociatia Pensiunilor din Gura Riului si Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec.

Sambata – 7 iulie, cu incepere de la ora 15,00, vor avea loc jocuri si concursuri cu specific local, iar bucatele locului vor putea fi degustate la standurile special amenajate in zona de “Traditii”. La ora 19.00 va incepe “Cina ca la stana” si pe scena festivalului un program folcloric specific zonei.

Duminica – 8 iulie, invitatii vor fi asteptati la poarta comunei de oficialitatile locului, calare, apoi vor fi insotiti de Junii din Gura Riului pana in targ, unde va avea loc jocul junilor; apoi cu mic cu mare toti cei prezenti vor pleca la scena festivalului, unde vor petrece cu voie buna pana la inchiderea evenimentului, in jurul orei 18.00.

Pentru detalii si informatii despre eveniment va invitam sa urmariti zilnic http://www.facebook.com/bujorulgr.

Contact:

Primaria Gura Riului

Tel: 0269 572 001 / e-mail: primariagurariului@yahoo.ro

Mihaela Stoica

Presedinte Asociatia de Infrumusetare a Gurii Riului

Tel. 0745 488 389

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top