Festivalul Oktoberfest

După modelul festivalului de succes, Oktoberfest, a venit rândul oraşului Timişoara să îmbine tradiţiile bavareze cu cele româneşti.

Este pentru prima dată de la înfiinţarea primei fabrici de bere din România, în 1718, la iniţiativa autorităţilor austriece sub comanda Prinţului Eugen de Savoya, când oraşul nostru va găzdui cel mai popular festival din lume.

Aşadar, timişorenii care vor trece pragul festivalului se vor bucura de râuri de bere,muzică germană, muzică de fanfară, specialităţi culinare bavareze, mâncăruri tradiţionale româneşti, un cort imens, jocuri şi concursuri tradiţionale cu premii, de momentul deschiderii festivalului prin „a da cep” butoiului cu bere, toate după modelul autentic bavarez.

Pentru evenimentul din oraşul nostru au fost pregătite nu mai puţin de 10 noutăţi:cel mai mare cort din România, mascota Onkle Hans în mărime naturală, paradă cu “atelaje” specifice pe traseul: Oituz (Facultatea  de Arte) – Piata Mărăşti – Calea Alexandru Ioan Cuza – Piaţa Consiliul Europei –  Parcarea Iulius Mall, concursul pentru desemnarea regelui festivalului, concursul Miss Oktoberfest, gazeta Oktoberfest, numeroase premii, o trupă bavareză de la Onkle Hans de acasă,halba de 1 litru şi multe alte surprize.

Festivalul, adoptat din tradiţia germană, îşi propune să adune timp de patru zile, la Timişoara, nu mai puţin de 80.000 de persoane şi va avea loc în perioada 16-19 octombrie 2014, în parcarea Iulius Mall.

Vă invităm să vă bucuraţi alături de noi, de Unchiul Hans şi de spiritul rece şi spumos al lui Oktoberfest!

Organizatori: SC BONIMA SRL – deţinătoarea mărcii înregistrate Oktoberfest în România, Clubul Economic German din Braşov şi Timişoara, Timişoreana, Iulius Mall şi Primăria Municipiului Timişoara.