Ateneul Român - interior

Filarmonica “George Enescu “ anunță joi, 5 octombrie ora 19, in Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018.

Concert simfonic
Joi, 5 și vineri, 6 octombrie 2017, 19:00 – 21:00, Sala Mare

Deschiderea Stagiunii Simfonice 2017-2018
Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”
Dirijor: Kah Chun Wong
Solist: Daniel Goiţi

Program:

  • Tiberiu Olah
    Suita Mihai Viteazul (fragmente)
  • Franz Liszt
    Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră
  • Antonin Dvorak
    Simfonia nr. 9

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Abonamentele se pun în vânzare marți, 26 septembrie, ora 12
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Aclamat de Musical America pentru profunzimea şi sinceritatea muzicalităţii sale, dirijorul singaporez Kahchun Wong a atras pentru prima data atenţia criticii internaţionale în mai 2016, când a câştigat Premiul I la Concursul Mahler, pe urmele lui Gustavo Dudamel, care l-a angajat imediat în calitate de Conducting Fellow al Filarmonicii din Los Angeles pentru stagiunea 2016-2017. După un extraordinar debut neprevăzut cu Orchestra Simfonică din Nürnberg, în octombrie 2016, a fost ales în mod unanim drept dirijor principal al acestei instituţii muzicale, începând cu stagiunea 2018-2019.
Wong este apreciat de orchestrele şi de publicul din întreaga lume pentru modul său prietenos şi comunicativ de a face muzică. Momentele de vâr fdin 2017 şi 2018 includ debuturi europene cu Filarmonica Cehă, Orchestra Konzerthaus Berlin, Orchestra Capitole du Toulouse, Capela de Stat din Weimar, Filarmonica de Stat Rheinland-Pfalz, Orchestra Filarmonică din Luxemburg, Teatrul liric “Giuseppe Verdi » din Trieste şi Orchestra din Valencia, precum şi debuturi asiatice cu Filarmonica dinTokio, Filarmonica din Kanagawa, Orchestra Simfonică Naţională din Taiwan, Filarmonica din Şanghai, Orchestra Simfonică din Şenjenşi Orchestra Simfonică din Kunming. Se va întoarce, de asemenea, la pupitrul Orchestrei Simfonice din Bamberg, a Filarmonicii Chineze, a Orchestrei Filarmonicii din Singapore şi “George Enescu” din Bucureşti. Împreună cu Orchestra Simfonică din Nürnberg, va realiza în decembrie 2017 un turneu de concerte în China, iar în vara anului viitor va dirija Klassik Open Air, cel mai mare festival european de muzică clasică în aer liber.

Pianistul Daniel Goiţi deține nouă premii I la diferite concursuri naţionale (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Târgu Mureş, Craiova), câte două premii I şi II la competiţii naţionale de muzică de cameră, Premiul „SigismundToduţă”, Premiul I şi Premiul special al Uniunii Compozitorilor, Premiul I la Concursul „Gheorghe Dima”. Înanul 1991, la Concursul „George Enescu”, a fost distinscu mai multe premii: Premiul I, Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări franceze pentru pian, Premiul pentru cea mai valoroasă prezentare di nconcurs şi titlul de laureat. În 1992 a obţinut Premiul I la Concursul „Arthur Schnabel” de la Berlin şi înacelaşi oraş a fost finalist al Concursului „Felix Mendelssohn Bartholdy”. Activitatea sa concertistică include apariţii alături de toate orchestrele simfonice din ţară şi turnee în Germania şi Japonia, unde a colaborat cu prestigioasele ansambluri – Brandenburger Symphoniker şi New Japan Orchestra. A participat la numeroase festivaluri în România, Germania şi Japonia (1994). A susţinut numeroase recitaluri în ţară, în Republica Moldova, Israel, Germania, Austria, Franţa, Japonia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, SUA. Printre înregistrările realizate de solist se numărăcele cu concertele de Beethoven (nr. 3 şinr. 5), de Rahmaninov, Mendelssohn Bartholdyşi Prokofiev, acompaniat de Orchestra Naţională Radio, iar pentru firma RIAS din Germania înregistrările cu lucrări de Liszt şi Beethoven; două discuri lansate de asemenea în străinătate sunt Daniel Goiţi plays Music by Liszt, Skriabin, Rahmaninov, Enescu and Ravel (Symposium Records) şi Rumänische Klaviermusik (Cavalli Records).

Oaspeți în concertele simfonice ale Filarmonicii George Enescu, în luna octombrie, vor mai fi dirijorii Ilarion Ionescu Galați, Christian Badea pși Horia Andreescu și soliștii Eduard Stan și Svetlin Rusev.