Filmele şi vedetele de la TIFF se aud la Radio România Cultural

  • Filmele şi vedetele de la TIFF se aud la Radio România Cultural

Filmele şi vedetele de la TIFF se aud la Radio România Cultural

În săptămâna 30 mai – 5 iunie, filmele bune se aud la Radio România Cultural. Espresso, matinalul postului, şi emisiunea dedicată cinematografiei, Scena şi Ecranul vor emite de la Cluj, în perioada Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Dan Vasiliu, unul dintre realizatorii matinalului, şi-a dat întâlnire cu o legendă a cinematografiei mondiale, divă inconfundabilă a marelui ecran și una dintre cele mai intens celebrate frumuseți din lume, Sophia Loren. Pentru prima dată în România, sex simbol al anilor ’50 – ‘70, cu o popularitate internațională neegalată de nicio altă actriță italiană, Sophia Loren va primi Premiul pentru întreaga carieră. Veţi afla de a Espresso reacţiile divei.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

Diana Joicaliuc, colega de platou a lui Dan Vasiliu, şi-a propus să afle secretele unui succes de box office de la  Iain Smith, unul dintre cei mai influenți și prolifici producători de film actuali, omul din spatele unor filme ca Mad Max: Drumul Furiei, Al cincilea element sau Șapte ani în Tibet.

Vor fi proiectate la Cluj, în secțiunea Zilele Filmului Românesc,  28 de producții, unele aduse în premieră mondială. Gabriela Mitan, realizatoarea emisiunii Scena şi Ecranul va discuta în studioul de la Radio Cluj cu câţiva dintre regizorii şi actorii acestor filme.

Pentru o seara reporterii noștri, care vor fi prezenţi la fiecare eveniment important din festival, vor merge la Depozitul de Filme și  vă vor spune cum a fost la vizionarea filmului B-Movie: Lust and Sound in West Berlin, un documentar despre muzică, artă și haos în vestul Berlinului din anii ‘80, când orașul devenise un melting pot al subculturilor muzicale. Celebrități și artiști din toată lumea se bucurau la un loc cu squatterii de stilul de viață neconvențional și decadent al orașului. În documentar apar imagini de arhivă cu Nick Cave și Blixa Bargeld.

Prin transmisiile în direct realizate on-air pe frecvenţele din toată ţara, on-line pe www.radioromaniacultural.ro şi prin intermediul aplicațiilor mobile descărcabile gratuit din Appstore și GooglePlay, în fiecare dimineaţă atmosfera TIFF se va auzi de la 7.20-9.00 şi va continua după-amiza, la ora 15:05,  la Radio România Cultural.

Ne-auzim de la TIFF!

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top