window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Filmul “Visul ciulinului” al Ninei Mihaila – proiectat in Franta

Filmul “Visul ciulinului” al Ninei Mihaila - proiectat in FrantaFilmul “Visul ciulinului” al Ninei Mihaila a fost proiectat la Arles pe 8 iulie 2012 in cadrul binecunoscutului eveniment international Les Rencontres de la Photographie, Arles 2012.

Arles devine in fiecare vara, in luna iulie, locul intalnirilor fotografiei mondiale cu publicul larg,  un oras care de 40 de ani se mandreste cu acest eveniment dedicat fotografiei si intalnirilor dintre artisti si iubitorii acesteia.

Arles este si o retea a celor pasionati de producerea fotografiei si care initiaza tot felul de activitati pentru difuzarea acesteia. In centrul istoric al orasului Arles, numeroase galerii si asociatii fac fotografia sa traiasca pe tot parcursul anului redandu-i acesteia libertatea. Impreuna, aceste initiative care au loc in faimoasele cartiere Roquette sau Sauvage sau pe, la fel de celebra, strada Jouvene, dau identitate orasului si spiritului arlezian.

In acest spatiu cu totul special, in care “se respira” fotografie, filmul fotografic al Ninei Mihaila si-a gasit cu usurinta locul si aprecierea in seara proiectiilor din 8 iulie 2012.

Filmul “Visul ciulinului” isi continua astfel traseul international, dupa cea fost proiectat pe 29 iunie la  Festivalul Les Nuits Photographiques de la Paris, un festival dedicat filmului fotografic european si international. Filmele selectate, ca si alte manifestari artistice aditionale festivalului au avut loc in peisajul unic al gradinilor din Parc des Buttes-Chaumont.

“Visul ciulinului” are o durata de 1 minut si 40 secunde si este un experiment vizual realizat cu ajutorul mai multor tehnici: fotografie, desen animat si filmari cu camera macro. Povestea ciulinului porneste de la chipul urat si tepos, pe care si-l descopera in oglinda, urmand sa isi infrunte frica de nu putea deveni o floare.

Filmul a fost realizat in 2011 de artistul vizual Nina Mihaila, care semneaza si regia acestuia. Muzica filmului a fost compusa special pentru acest film de artista japoneza Nobuko Akiyama si se numeste “Floare de ciulin”. Montajul filmului a fost realizat de Dana Bunescu, unul dintre cei mai căutaţi editori şi sound-designeri al industriei de cinema din România.

“Visul ciulinului” a fost selectat si proiectat in octombrie 2011, in competitia romaneasca, la Festivalul de animatie Animest.

Nina Mihaila se afla la al doilea film de animatie; primul sau film, intitulat “Ploaia” este laureat la festivalul de animatie “Balkanima”, Belgrad, 2007, la Festivalul “Cinema Iubit”, Bucuresti, 2006, si a obtinut si premiul pentru originalitate in filmul de animatie oferit de Centru National de Cinematografie, Bucuresti.

Filmul “Ploaia” poate fi vizionat aici:  http://youtu.be/P4z4jwKfky4

Prezentare Nina Mihaila

Nina Mihaila este licentiata in Grafica la Academia de Arta, “N. Grigorescu” din Bucuresti, are un M.A. in Animatie Multimedia Design, la Academia de Teatru si Film “I.L.Caragiale” si studii post-universitare in Comunicare si PR  la SNSPA, „David Ogilvy”, membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania si a Uniunii Cineastilor din Romania.

Nina Mihaila are in portofoliu mai multe premii de specialitate:

2007: Premiu pentru originaliate in filmul de animatie oferit de Centru National de Cinematografie, Bucuresti pentru filmul de animatie “Ploaia”. Filmul poate fi vizionat aici:  http://youtu.be/P4z4jwKfky4

2006: Premiu oferit de ASIFA (Asociatia internationala de Film de animatie) la a 3-a editie a festivalului de film de animatie BALKANIMA, Belgrad.

2006: Premiu pentru film experimental la Festivalul “Cinema Iubit”, Bucuresti

1995: Premiu National Kodak pentru fotografie „European Panorama in Photography”

1994 Bursa pentru fotografie “Pépinières européennes pour jeunes artistes”, Chalon-sur-Saone, Franta.

Pentru mai multe detalii, PR Pub- a brand of Sfera Communication, Meda Popea- PR Consultant, popea.meda@gmail.com, 0729609102.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top