window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Gabriel Croitoru-Horia Mihail-Vioara lui Enescu-04.11.2013După ce au cântat în cămine culturale friguroase, după ce au deschis săli în care nu mai intrase nimeni de luni de zile, după ce au călătorit prin sate rareori vizitate de artişti, violonistul Gabriel Croitoru, împreună cu vioara care i-a aparţinut lui George Enescu şi pianistul Horia Mihail, împreună cu o pianină electrică, au susţinut, pe 4 noiembrie, ultimul recital din Turneul Vioara lui George Enescu.

„Final apoteotic”, cum îl descria Gabriel Croitoru, pentru că al 6-lea şi ultimul sat în care au cântat a fost Bălăceanca, iar scena a fost sala sălii de sport din localitate. Artiştii au cântat din mijlocul careului, iar spectatorii – copiii de la scolile din comună  – i-au aplaudat din tribune.

„Asta da, final de turneu! Sigur că acustica nu ne-a avantajat în niciun fel, însă copiilor cred că le-a plăcut măcar o parte din program. Dacă la început se hârjoneau şi era… aşa… un zumzet în toată sala, de la jumătatea recitalului încolo, sunetul viorii i-a prins şi, aţi văzut, s-au liniştit şi au ascultat cu atenţie. E mare lucru că s-a întâmplat aşa, înseamnă că ne-am atins scopul” a declarat Gabriel Croitoru în drum despre Bucureşti.

„Sala, e clar, nu are acustică de concert, însă vioara s-a auzit de excepţie. Asta înseamnă că nu exagerăm când ovaţionăm vioara lui George Enescu şi acest turneu, dacă şi într-o sală de sport am avut aşa o calitate a sunetului” spunea la finalul recitalului soţia preotului din sat.

Turneul Vioara lui Enescu, organizat de Radio România Cultural şi Accendo, anul acesta la ediţia a II-a, a avut loc în trei oraşe şi şase localităţi rurale din judeţele Botoşani, Suceava, Vaslui, Sibiu şi Ilfov.

Pentru detalii despre turneu, vă invităm să consultaţi site-ul www.vioaraluienescu.ro

Organizatori : Radio România Cultural şi Accendo

Coproducători: Radio România Regional şi TVR 2

Eveniment recomandat de : Radio România

Proiect cultural finanţat de : Administraţia Fondului Cultural Naţional

Partener principal: Muzeul Naţional “George Enescu”

Sponsori : VOLKSWAGEN, UniCredit Ţiriac Bank

Parteneri : Orchestrele şi Corurile Radio România, Fondul Român de Dezvoltare Socială, Fundaţia Radio România, Chez Marie, Nissa

Parteneri culturali : Filarmonica de stat din Botoşani, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad – Pavilionul „Marcel Guguianu”

Go to Top