window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Finanţare americană pentru telemedicina românească

Ministerul Sănătăţii a primit din partea Agenţiei Americane pentru Comerţ şi Dezvoltare suma de   422 786 USD pentru implementarea sistemului de telemedicină şi telecomunicaţii în domeniul asistenţei medicale primare în zone rurale, izolate.
Acordul de finanţare dintre USTDA şi MS s-a semnat  la sediul Ambasadei USA de către Duane BUTCHER, adjunctul şefului Misiunii Diplomatice SUA şi dr. Raed ARAFAT, subsecretar de stat MS.
“Finanţarea ne va permite efectuarea unui studiu de fezabilitate care să ne evidenţieze îmbunătăţirile ce se pot aduce asistenţei medicale din zonele rurale, greu accesibile. Nu suntem la prima colaborare în acest sens cu partea americană, mai avem un proiect pilot implementat în zona Deltei Dunării, care funcţionează de câteva luni şi prin care am făcut legătura dintre 10 cabinete medicale din sate izolate la spitalul judeţean din Tulcea”, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed ARAFAT.
Oficialul MS a mai subliniat că, implementarea unui astfel de sistem în România vine în favoarea cetăţeanului.
România are o experienţă de 9 ani în dezvoltarea sistemului de telemedicină. Sistemul actual priveşte, în special,  relaţia dintre ambulanţele de urgenţă şi spitale. După Bucureşti şi Tg. Mureş, în prezent, în sistemul sanitar se testează al treilea lea nod de telemedicină care este la Iaşi şi prin care sunt conectate 30 spitale din zona Moldovei.
Acest sistem poate fi aplicat, însă, şi cabinetelor medicale din zonele rurale care pot fi conectate la centrele de recepţie a datelor medicale din spitalele judeţene.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top