Fluke: intretinere prin termografie IR

Când ne dorim să optimizăm productivitatea în activitatea industrială, energia este una dintre puținele variabile de input care poate fi controlată.

Consecințele unei energii de proastă calitate – cum ar fi factorul putere și armonizarea – pot afecta nu doar fluxul prin supraîncărcările generate utilităților locale, dar pot deteriora semnificativ echipament crucial pentru activitate, ceea ce duce la întreruperi.

Majoritatea problemelor își au sursa în interiorul facilității. Printre cele mai frecvente sunt:

  • Instalarea – instalarea greșită a împământării sau rutării sau distribuția subdimensionată
  • Operarea – echipament operat în afara parametrilor desemnați
  • Atenuarea – protecție nepotrivită sau lipsa corecției factorului de putere
  • Întreținerea – izolare defectuoasă a cablurilor

Până și echipamentele întreținute și instalate perfect într-o facilitate bine gândită pot suferi probleme de calitate: mașinăriile se uzează în timp. Apoi, problemele de energie pot avea ca sursă factori exteriori, de la căderi neprevăzute de curent și scăderea voltajului, până la suprasarcini electrice.

În mod evident, există o relație între costuri și calitatea energiei furnizate. Cum să-l cuantificăm? Instrumentele de testare a calității energiei de la Fluke, mai ales analizoarele monofazic și trifazate, sunt special concepute pentru aplicații industriale și comerciale: măsurarea calității energiei și cuantificarea costurilor asociate ei.

Despre Fluke

Fondată în 1948, Fluke Corporation este lider mondial în instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clienții Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni și metrologi care instalează, diagnostichează și administrează echipamente electronice și electrice industriale și procese de calibrare.

# # #

Fluke este marcă înregistrată a Fluke Corporation. Numle companiilor și produselor menționate în acest document sunt deținute de proprietarii de drept. Pentru mai multe detaliii, vizitați website-ul Fluke: http://www.fluke.com/fluke/roro/home/