Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS)  continua publicarea sintezelor privind dezbaterile ce au avut loc la Forumul „Romania Juna”, prin inca o serie de trei rapoarte ale grupurilor de lucru „Economie”, „Identitate Nationala” si „Energie si Mediu”.

Sintezele pentru aceste trei domenii de dezvoltare sunt disponibile pe site-ul Forumului „Romania Juna” si vor fi supuse dezbaterii publice in mediul online, dupa ce concluziile tuturor celor 10 grupuri de expertiza vor fi publicate integral. De asemenea, persoanele interesate sa transmita comentarii pe marginea acestora o pot face deja, accesand paginile de dezbateri dedicate (http://www.romania-juna.eu/dezbatere/).

Economie (ECON). Potrivit grupului „Economie” (http://www.romania-juna.eu/files/2011/09/Romania-Juna-Raport-ECONOMIE-10-04-2011.pdf), Romania are nevoie de politici structurale bine definite in domenii ce reprezinta sau pot reprezenta avantaje comparative pentru tara noastra. Tehnologia informatiei (IT), turismul si agricultura detin un potential inca neexplorat in acest sens. Satisfacerea acestei necesitati se loveste, insa, de dificultati legate de infrastructura, de gestionarea resurselor energetice, de colectarea veniturilor bugetare si redistribuirea acestora, precum si de diversele obstacole pe care le intampina actorii economici ce opereaza in mediul de afaceri romanesc. Solutiile si masurile formulate de GE ECON contureaza un proiect d