window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Fundatia Alaturi de Voi Romania

Fundatia Alaturi de Voi Romania a organizat in perioada 20-24 aprilie a.c., o vizita de studiu in Ungaria, la organizatii care desfasoara proiecte de economie sociala. Din delegatia romana au facut parte reprezentantii DAC Iasi, DGASPC Iasi, Fundatiei Speranta Tg. Neamt, Societatii handicapatilor Zalau.

In cadrul acestei vizite, realizata prin proiectul Primul pas spre o viata independenta, cofinantat din Fondul Social European prin AMPOSDRU, specialistii romani au cunoscut modelele de asistenta ale Fruit of Care, The Rain Man Asociations din orasul Tata, dar si atelierele protejate ale unei institutii publice de asistenta sociala din Tordas.
Tot pe parcursul acestei vizite in Ungaria, delegatia romana a avut ocazia sa vada expozitia intreprinderilor sociale din portofoliul NESsT si sa fie primita la sediul din Budapesta al NESsT, pentru a afla detalii privind eforturile acestei organizatii de asista ONG-urile din portofiul sau in infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor sociale.
Intre Ungaria si Romania exista cateva diferente in ceea ce insemna sprijinul prin legislatie pentru structurile de economie sociala si a fost interesant si pentru noi si pentru colegii din Ungaria sa discutam despre ce ar trebui imbunatatit pentru o sustinere mai mare din partea statului. De asemenea, mi se pare important de avidentiat faptul ca in Ungaria salariile persoanelor cu handicap sunt sustinute de stat pe toata durata angajarii, nu ca la noi doar 2 ani si ca in plus, si persoanele care sunt angajate sa suprevegheze si sa indrume la locul de munca persoanele cu handicap au salariie platite integral tot de catre stat. Sunt conditii mai bune de dezvoltarea a unor structuri de economie sociala si vom deschide acest subiect in discutiile noastre cu autoritatile pentru ca, trebuie sa promovam ideile bune si in Romania. O parte din cele vazute ar putea sa se implementeze si in unitatea protejata autorizata Util Deco a ADV Romania – a declarat Mihaela Munteanu, coordonator PR ADV Romania dupa vizita in Ungaria.

Mai multe informatii despre proiectul Primul pas spre o viata independenta si despre vizita in Ungaria va poate oferi Veronica Vilcu, director al Departamentului de Economie Sociala al ADV Romania, la tel. 0757110247, mail: office@alaturidevoi.ro
office@alaturidevoi.ro

2013-12-02T19:48:07+02:0026 aprilie 2010|Categories: COMUNICATE DE PRESA, social|

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top