window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Fundaţia Vodafone dezvoltă “Instant Network” în Nepal

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

Instant Network Mini dezvoltat de Fundaţia Vodafone, un dispozitiv portabil tip “reţea în rucsac”, este amplasat în Kathmandu, Nepal, pentru a contribui la refacerea comunicaţiilor în câteva dintre zonele afectate de cutremur.

Instant Network Mini, un dispozitiv mobil care generează reţea, cu o greutate de 11 kg, ce poate fi configurat în doar 10 minute, a ajuns în Nepal la bordul unui zbor comercial. Echipa Instant Network va oferi sprijin operatorilor locali pentru refacerea comunicaţiilor mobile, ajutând atât forţele de salvare, cât şi familiile care au nevoie să contacteze persoanele apropiate.

Fundaţia Vodafone dispune de o echipa de voluntari, angajaţi ai Vodafone, gata să lanseze şi echipamentele adiţionale Instant Network, o versiune mai mare a dispozitivului, de 100 kg – o reţea mobilă ce încape în patru valize – ce poate fi transportată cu orice zbor comercial, precum şi noua versiune 3G a Instant Network.

Echipa ce lucrează împreună cu ONG-ul Télécoms Sans Frontières urmează instrucţiunile operatorilor locali şi ale ONG-urilor din Nepal în privinţa locului şi a momentului instalării echipamentelor.

Instant Network Mini încape într-un rucsac ce poate fi transportat ca bagaj de mână pentru zborurile comerciale şi poate fi instalat şi de către personalul fără abilităţi tehnice. Instant Network Mini poate conecta până la cinci telefoane mobile pe o rază de 100 metri şi permite trimiterea de SMS-uri către mii de oameni pentru a furniza informaţii esenţiale în caz de dezastru.

Instant Network, echipamentul de capacitate superioară, este suficient de uşor pentru a putea fi transportat cu maşină sau prin intermediul zborurilor comerciale şi permite un răspuns rapid în caz de dezastru. Echipamentul furnizează acoperire pe o rază de un kilometru. Instant Network a fost instalat şi în Filipine în 2013, când au fost efectuate peste 443.000 de apeluri şi au fost transmise 1.4 milioane SMS-uri în 29 de zile.

Fundaţia Vodafone anunţă, de asemenea, că a efectuat o donaţie de 100.000 lire sterline către UK Disaster Emergency Appeal (DEC), pentru a sprijini eforturile de salvare din Nepal.

Fundaţia Vodafone răspunde astfel pentru a doua oară în două luni cu sprijin constând în telecomunicaţii de urgenţă în urma unor calamităţi naturale. În martie, o echipă de voluntari a intervenit în Vanuatu, cu sprijin umanitar pentru cei afectaţi de ciclonul Pam.

Andrew Dunnett, Director, Fundaţia Vodafone, a declarat: “Stabilirea comunicaţiilor în urma unui dezastru natural este de o importantă vitală, atât pentru coordonarea echipelor de salvare cât şi pentru a permite celor afectaţi contactul cu familia şi prietenii. Prin programul nostru Instant Network, putem trimite oamenii şi tehnologia noastră pentru a furniza sprijin privind comunicaţiile în momentele critice”.

Despre Fundaţia Vodafone

Global, Fundaţia Vodafone sprijină proiectele ce au ca ţintă furnizarea de beneficii publice prin intermediul tehnologiei mobile, în sectoarele sănătăţii, educaţiei şi sprijinului în caz de dezastru. Fundaţia Vodafone investeşte în comunităţile în care Vodafone are operaţiuni şi este în centrul unei reţele globale şi locale de programe de investiţie socială.

2015-05-05T11:06:56+03:0005 mai 2015|Categories: COMUNICATE DE PRESA, social|Tags: , |

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top