window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Fundaţia Vodafone România şi Asociaţia SM Speromax Alba sprijină pacienţii cu scleroză multiplă

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

Asociaţia SM Speromax Alba şi Fundaţia Vodafone România anunţă lansarea proiectului “Scleroză multiplă, boala adultului tânăr. Recunoaşte riscurile.” Proiectul vizează înfiinţarea unui centru de zi şi acordarea de servicii socio-medicale specializate, pe o perioada de 12 luni, pentru 80 de pacienţi diagnosticaţi cu scleroză multiplă, în judeţul Alba.

Investiţia Fundaţiei Vodafone România în dezvoltarea acestui proiect, în judeţul Alba, se ridică la aproximativ 42.000 euro.

Proiectul are prevăzute şi acţiuni ample de informare privind problematica sclerozei multiple şi îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu handicap, la nivel local şi naţional.

Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte pe care le derulăm, prin care ne propunem să sprijinim persoanele afectate de scleroză multiplă din judeţul Alba. Încă de la înfiinţare, asociaţia noastră a avut rezultate importante – spre exemplu, am ajuns în cele mai izolate colţuri ale judeţului, cum ar fi Vinţa, Valea Tupilor sau Sugag, acolo unde se află pacienţi de scleroză multiplă. Acum, ne dorim că, prin acţiunile noastre, chiar să imbunatim viaţă acestor câteva zeci de persoane, din întregul judeţ. Vom pune la dispoziţia bolnavilor servicii socio-medicale, vom înfiinţa un centru de zi, ne vom deplasa la domiciliul pacienţilor nedeplasabili şi, în acelaşi timp, ne dorim să formăm un număr cât mai mare de specialişti în problematica sclerozei multiple, la nivel judeţean”, a spus Dragoş Zaharia, Preşedintele Asociaţiei SM Speromax Alba.

Suntem alături de Dragoş Zaharia şi de Asociaţia SM Speromax Alba încă din 2012. În fiecare an, un voluntar înscris în programul nostru ‘Voluntar de Profesie’ s-a implicat în susţinerea şi dezvoltarea proiectelor Asociaţiei Speromax, iar anul acesta le oferim şi sprijin financiar, în cadrul rundei de finanţare ‘Fondul pentru Fapte Bune’. Ne-a impresionat programul propus de Dragoş în acest an, mai ales datorită faptului că abordează problematica acestei afecţiuni, nu doar din perspectiva bolnavului, ci mai ales din perspectiva celorlalte comunităţi implicate – membrii familiilor pacienţilor diagnosticaţi cu scleroză multiplă, medici specialişti şi studenţi la Asistenţă Socială, voluntari şi membri ai societăţii civile din judeţul Alba”, a spus Angela Galeta, Director, Fundaţia Vodafone România.

Proiectul “Scleroză multiplă, boala adultului tânăr. Recunoaşte riscurile.” vizează înfiinţarea unui centru de zi care să ofere servicii de terapie ocupaţională, servicii de kinetoterapie şi servicii de “însoţire”, în special pentru deplasarea persoanelor cu handicap locomotor. În cazul pacienţilor nedeplasabili, programul presupune crearea unei echipe interdisciplinare care să ofere asistenţă specializată la domiciliu, timp de un an de zile.  În plus, Asociaţia SM Speromax Alba are în plan şi acţiuni de instruire a unui număr cât mai mare de voluntari, cu privire la asistenţa persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă, precum şi realizarea unor acţiuni de informare privind modul de îngrijire a bolnavilor de scleroză multiplă, la nivel naţional.

***

Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având că beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundaţia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone,  http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă şi independenţa de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.

Asociaţia SM Speromax Alba este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în 2007 pentru persoanele afectate de SM din judeţul Alba. Asociaţia reuneşte pacienţi de scleroză multiplă, membri de familie şi specialişti care lucrează în folosul pacienţilor de SM. Asociaţia reuneşte în momentul de faţă 80 de pacienţi din judeţul Alba, 46 de membri de familie şi 3 specialişti. Pentru informaţii suplimentare, va rugăm să îl contactaţi pe Dragoş Zaharia – Preşedinte Asociaţia SM SPEROMAX Alba, tel: 0745.798.935, e-mail: smalba@smromania.ro. Mai multe informaţii despre proiectele Fundaţiei Vodafone desfăşurate împreună cu Asociaţia SM Speromax Alba, puteţi găsi în:

Articol Cristian Dima, Voluntar de profesie pentru Asociaţia Speromax, 2012:

http://voluntardeprofesie.ro/author/cristiandima/

Articol Raluca Munteanu, Voluntar de profesie pentru Asociaţia Speromax, 2013:

http://voluntardeprofesie.ro/author/munteanraluca/

Articol Luiza Popa, Voluntar de profesie pentru Asociaţia Speromax, 2014:

http://voluntardeprofesie.ro/author/pop-luiza/

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top