window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Fundaţia Vodafone România şi Fundaţia PACT contribuie la educaţia şi sănătatea categoriilor defavorizate din România

  • aaa_Advertising4U.ro-Platforma _de_Promovare_ONLINE

Fundaţia Vodafone România demarează un program strategic prin care susţine educaţia, sănătatea şi serviciile sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România.

Prima etapă a acestui program este reprezentată de proiectul pilot “Implicat în comunitatea mea”, cu fonduri de 149.518 Euro, derulat în parteneriat cu Fundaţia PACT, ce implică o rundă de finanţare deschisă pentru proiecte comunitare din şapte judeţe: Argeş, Brăila, Buzău, Dolj, Galaţi, Mehedinţi şi Olt.

Grupuri de iniţiativă, organizaţii comunitare şi ONG-uri locale mici din comunităţi cu până la 30.000 de locuitori, din cele şapte judeţe menţionate, vor putea aplica, pentru a obţine finanţări de până la 7.000 euro pe proiect.

“Prin acest program strategic dorim să răspundem nevoilor locale de educaţie, sănătate şi servicii sociale, în satele şi oraşele mici din întreagă ţară. Vrem să îi ajutăm pe oamenii care trăiesc aici să îşi îmbunătăţească atât propriile condiţii de viaţă, cât şi condiţiile categoriilor defavorizate din localităţile lor. În primul pas al acestui program, alături de Fundaţia PACT, dorim să creştem amprenta implicării noastre în comunităţile din sudul ţării. Ulterior, vom extinde, treptat, aria de acoperire a programului, la nivel naţional”, a declarat Angela Galeta, Director, Fundaţia Vodafone România.

“Fundaţia PACT şi Fundaţia Vodafone România vor să lucreze în acele comunităţi unde există o serie de nevoi importante, iar finanţările oferite pot aduce un impact semnificativ. Credem în potenţialul local şi, mai ales, în oamenii din aceste comunităţi, care au idei şi energie şi vor să schimbe localitatea în care trăiesc, dar nu ştiu neapărat de unde să înceapă sau nu găsesc altfel resursele necesare”, a declarat Ruxandra Sasu, Director Executiv, Fundaţia PACT.

Proiectele depuse spre finanţare trebuie să conţină o componentă puternică de implicare a comunităţii şi să se înscrie într-unul dintre cele trei domenii de finanţare: educaţie, sănătate şi servicii sociale. Durata de desfăşurare a unui proiect poate fi de până la 7 luni, în intervalul 1 iulie 2015 – 31 ianuarie 2016. Aplicanții vor trimite, într-o primă fază, o scrisoare de intenţie, prin care prezintă ideea de proiect, până la data de 30 martie 2015.

Mai multe informaţii despre condiţiile de eligibilitate, criteriile de selecţie şi procesul de aplicare sunt disponibile în ghidul aplicantului, precum şi în documentele aferente publicate pe website-ul www.pactpentrucomunitate.ro (secţiunea Proiecte/Rundă de finanţare: Implicat în comunitatea mea), administrat de Fundaţia PACT.

Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având că beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundaţia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă şi independenţa de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.

Fundaţia PACT – Parteneriat pentru Acţiune Comunitară şi Transformare este activă în domeniul dezvoltării comunitare în 19 judeţe din sud-vestul, sudul şi sud-estul ţării. Credem că fiecare comunitate are curajul, încrederea şi capacitatea de a avea un rol activ în a-şi construi propriul viitor. De peste 12 ani, echipa noastră sprijină oameni cu iniţiativa din comunităţile mici din sudul României să construiască o viaţă mai bună pentru membrii lor, prin facilitare, instruire, consultanţă şi finanţare. Cetăţenii din aceste comunităţi formează organizaţii comunitare care identifica şi mobilizează resurse şi acţionează local pentru a rezolva probleme cu care se confruntă ei înşişi şi concetăţenii lor. Mai multe detalii despre proiectele Fundaţiei PACT se regăsesc pe www.fundatiapact.ro şi www.facebook.com/FundatiaPACT.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top