window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');

Furnizorul ungar de servicii de investitii Concorde Securities devine membru al BVB

[de la stânga la dreapta Attila Szalay-Berzeviczy (RBI), György Jaksity (Concorde), Silvia Buicanescu (Depozitarul Central), Ludwik Sobolewski (BVB)]

Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București (BVB) a admis casa de brokeraj Concorde Securities Participant la sistemul de tranzacționare al BVB pentru piața reglementată la vedere și înscrierea acesteia în Registrul Participanților.

“Calitatea de membru a Concorde Securities și prezența directă pe piața de capital din România este în concordanță cu strategia Bursei de Valori București de a elimina barierele care împiedică accesul pe piață al intermediarilor și investitorilor. De asemenea, este un pas spre creșterea fluxurilor de tranzactionare pe piața de la București, ca un viitor hub pentru Europa de Sud și de Est. Internaționalizarea BVB este unul dintre pilonii strategiei de dezvoltare”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori București. Concorde Securities este membru al burselor de valori din Budapesta, Frankfurt și Varșovia. Casa de brokeraj s-a clasat prima în topul activității de tranzacționare desfășurate cu acțiuni la Bursa de Valori din Budapesta în anul 2014.

“Concorde este cel mai mare furnizor de servicii de investiții independent din regiune. Clienții noștri își doresc să investească pe piața din România, iar calitatea noastră de membru crează oportunitatea de a le oferi acest serviciu la cele mai ridicate standarde. Evaluarea acțiunilor românești este atractivă comparativ cu cele din regiune, iar multe dintre acestea oferă un randament ridicat al dividendului, care reprezintă o valoare în actualul mediu marcat de randamente reduse. În plus, România este una dintre economiile cu cele mai rapide creșteri dintre economiile europene. Perspectivele de creștere sunt în continuare extrem de puternice datorită gradului scăzut de îndatorare al țării. Am desemnat subsidiara din România a băncii austriece Raiffeisen Bank International agent de compensare și ca bancă custode, ceea ce ne-a ajutat să devenim membru activ al Bursei de Valori București într-o perioadă scurtă de timp”, a declarat György Jaksity, co-fondator al Concorde și președinte al Consiliului de Administrație.

“Raiffeisen Bank International (RBI) a introdus recent o soluție unică a serviciului de sub-custodie pentru clienții săi instituționali care operează în Europa Centrală și de Est după ce a revizuit recent linia regională de servicii pentru valori mobiliare în 15 țări în care banca este prezentă prin intermediul subsidiarelor sale. Ca rezultat am stabilit un centru de operațiuni pentru servicii dedicate valorilor mobiliare în Viena cu legături directe pentru decontare cu diverși depozitari centrali naționali din regiune. Această soluție reprezintă o abordare revoluționară în ceea ce privește serviciile de custodie, compensare și decontare, precum și a serviciilor de administrare a activelor în ECE. Suntem mândri să devenim unul dintre primii membri străini direcți ai Depozitarului Central din România, să fim banca custode pentru Concorde Securities în București și să susținem activ dezvoltarea pieței de capital din România astfel încât să obțină statutul de piață emergentă în anul următor”, a spus said Attila Szalay-Berzeviczy, Executive Director, Head of RBI Group Securities Services.

_______________________

Bursa de Valori București administrează piețe de acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, și furnizează o gamă variată de servicii participanților la piețele financiare. Bursa de Valori București este o companie listată pe propria piață din 2010. Pentru informații suplimentare vizitați www.bvb.ro.

In foto: de la stânga la dreapta Attila Szalay-Berzeviczy (RBI), György Jaksity (Concorde), Silvia Buicanescu (Depozitarul Central), Ludwik Sobolewski (BVB)

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top