Gala „Academia Română –150 de ani în serviciul Națiunii Române“

  • Filarmonica George Enescu

Filarmonica George Enescu

Luni, 4 aprilie 2016, Academia Română împlineşte 150 de ani de activitate. Fondată în 1866, iniţial sub numele de Societatea Literară Română, apoi de Societatea Academică Română, instituţia definită drept cel mai înalt for românesc de cultură şi ştiinţă, primeşte, în 1879, titulatura Academia Română.

„Am hotărât ca sărbătorirea unui secol şi jumătate de la înfiinţarea Academiei Române să se desfăşoare sub sloganul Academia Română – 150 de ani în serviciul Naţiunii Române. Este o realitate care s-a impus de la sine, căci Academia Română s-a născut odată cu statul român, tocmai din nevoia acestui stat de a fi reprezentat şi susţinut de instituţii puternice, care să-i definească şi construiască identitatea“, apreciază academicianul Ionel Valentin Vlad, Preşedintele Academiei Române.

Cu ocazia aniversării unui secol şi jumătate de existenţă, în zilele de luni, 4 aprilie, şi marţi, 5 aprilie, la Academia Română, Ateneul Român și Castelul Peleș vor fi organizate evenimente publice omagiale.

targ online de nunti, botezuri si alte evenimente
NuntiBotezuriCumetrii.ro

„Spațiul spiritualității românești, Academia Romănă a rămas de-a lungul celor 150 de ani sediul excelenței știintifice și culturale românești. Sigur, a plătit și ea un preț conjuncturilor istorice care au pervertit valorile şi au permis asasinarea elitelor. Filarmonica “George Enescu » este onorată să fie implicată în proiectul aniversar și își manifestă dorința continuării colaborării cu prestigioasa instituție academică“, declară Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu“.

Luni, 4 aprilie, de la ora 17.30, la Ateneul Român, va avea loc Gala „Academia Română –150 de ani în serviciul Națiunii Române“, un concert extraordinar susținut de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“. dirijată de maestrul Valentin Doni.
În program:

  • George Enescu Rapsodia în Re major op. 11, nr. 2
  • Piotr I. Ceaikovski Uvertura fantezie „Romeo și Julieta“
  • Alfred Alessandrescu Amurg de toamnă, schiţă simfonică
  • Antonin DvorakDans slav op. 46 nr. 8
  • Iosif IvanoviciValurile Dunării
  • Johannes BrahmsUvertura Academica

Intrarea pe bază de invitaţii.
Accesul jurnaliştilor la evenimentele publice de la Academia Română și Ateneul Român este permis în baza acreditării prealabile la Biroul de Presă al Academiei Române.

Nunta/Botez/Petrecere..? Hai la Targ!

Go to Top